blog placeholder

Een goede sollicitatiebrief is heel moeilijk om te schrijven. Nog lastiger is het om jezelf weer te geven in je Curriculum Vitae. Wat moet je er nu juist wel inzetten en wat juist niet? Daarom heb ik een voorbeeld gemaakt waarin je eigenlijk alleen nog je gegevens in hoeft te vullen.

Het Curriculum Vitae draait helemaal om jezelff. Daarom begin je met je persoonsgegevens, zo kan de werkgever zien met wie hij te maken heeft. Een foto van jezelf kun je het beste rechtsboven in de pagina plaatsen. Door een pasfoto te plaatsen heeft de werkgever meteen al een beeld van je. Zorg echter wel dat dit een goede en fatsoenlijke foto is, zoals een pasfoto.

Persoonlijke gegevens:                                                                           Een pasfoto

 

Naam:

Voornaam: 

Adres:

Postcode / Woonplaats: 

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Geboorteplaats:

Nationaliteit:

Burgerlijke staat:

Geloofsovertuiging:

E-mail:

 

Nu weet de werkgever wie je bent, maar hij heeft weet nog niet welke opleidingen je gedaan hebt dus na je persoonsgegevens zet je de opleiding die je gedaan hebt. Dit mogen ook cursussen zijn die je al hebt afgerond of aan het volgen bent. Vergeet niet erbij te zetten waar en hoe hoelang je de opleiding/cursus hebt gevolgd.

Opleidingen en Diploma's:

 

Nu weet de werkgever al wie je bent, wat je capiciteiten zijn en nu volgt de ervaring die je hebt. Werkervaring is belangrijk, omdat de werkgever bijvoorbeeld kan zien hoe lang je al ergens al bent blijven werken. Als je al heel veel baantjes hebt gehad en je stapt op ben je niet zo trouw als je al 2 jaar ergens werkt. Bij de werkervaring zet je waar je gewerkt hebt, hoe lang je er gewerkt hebt en wat voor werk je gedaan hebt zie voorbeeld.

Werkervaring

Kassamedewerker bij jumbo (locatie/plaats)                                                                                             van 1-1-2010 tot1-1-2011 ook mag 2010-2011

Vervolgens komt het kopje vaardigheden, schrijf hier je beste kwaliteiten. Als je bijvoorbeeld een ICT opleiding hebt gedaan schrijf je dat neer. Heb je een talencursus gedaan dat zet je er dan weer onder. Dit zijn jouw hoogte punten wat jouw zo speciaal maakt.

Vaardigheden

Computervaardigheden: kennis van Linux en Microsoft Windows,programmeren en websites bouwen. 

Goede spreek- en Leesvaardigheid van Engels,Duits en Italiaans

 

Vervolgens komen je vrije tijds bestedingen. Je moet goed bedenken wat je wel en wat je niet invult in dit onderdeel. Zet je hobby´s er alleen bij als ze van belang zijn en iets zeggen over je kwaliteit of eigenschappen. Solliciteer je als badmeester en je bent een trainer bij een zwemvereniging zet het er dan wel bij, maar solliciteer je op badmeester en je doet aan paardrijden laat het dan weg. Vergeet ook hier niet de jaartallen erbij te zetten!

Vrije Tijd

2009-2010   Bestuurslid studievereniging MER

Vanaf 2011  Vrijwilliger bij stichting Kika

 

Na al deze informatie weet de werkgever helemaal wie jij bent, wat je doet,wat je capaciteiten zijn en hij weet iets over je karakter. Alleen dit is allemaal op papier, in de praktijk weet hij nog heel weinig. Daarom is een referentie altijd makkelijk. Een referentie is een persoon die de werkgever kan bellen om naar jouw te vragen. Je moet hier wel aan wat belangrijke dingen denken, namelijk vul als het mogelijk is niet meer je ouders in, want deze zijn niet objectief. Vraag altijd of bijvoorbeeld je oude werkgever je refferentie wil zijn! De referent komt er als volgt uit te zien.

Referenties

Simon Bruins Slot                                                                                                                               Hoofd Kassa Jumbo (locatie)                                                                                                                     het e-mail adres of/en telefoonnummer