blog placeholder

Speurders en Speurders.nl zijn kleine vraag-en-aanbodadvertenties in dagbladen en op internet. De merknaam Speurders is in 1923 al vastgelegd. In de loop der jaren hebben meer kranten hun rubrieksadvertenties Speurders genoemd. In augustus 2004 startte de internetsite Speurders.nl als online variant van de Speurders advertenties. De Speurders advertenties in de kranten waren vooral in de jaren 80 en 90 zeer in trek om auto’s te verkopen. Soms werden de Speurders advertenties ook voor hele andere zaken gebruikt. Tijdens de roemruchte periode van de Heineken Ontvoering communiceerden Politie en ontvoerders met elkaar via de kleine Speurders advertenties***. De bekendste advertentie uit deze berichten uitwisseling is de Speurders advertenties uit deze periode met de tekst “Het weiland is groen voor de Haas”. Eind jaren negentig liep het aantal geplaatste Speurders advertenties in de kranten hard terug. Oorzaak: de opkomst van internet en het succes van advertentie- en veilingsites. Het Nederlandse publiek ontdekte het online adverteren wat veel goedkoper en laagdrempeliger bleek dan het plaatsen van een Speurder advertentie in de krant.

speurders.nl

***Communiceren via speurder advertenties:
Omdat de Speurder Advertenties waarin de Politie en ontvoerders met elkaar communiceerden nog steeds heel beroemd kun je sinds kort op de website van Speurders.nl de Heineken ontvoerings game spelen. In het zogenaamde Heineken Ontvoering Game moet je binnen de tijd de juiste krantenkoppen en foto’s in chronologische volgorde zetten. Je maakt kans op gave prijzen. Je kunt zo vaak meedoen als je wilt. KLIK HIER als je het een keer wilt proberen.

Speurder:
Omdat ik zelf heel erg van speuren hou kom ik vaak op speurders.nl terecht. Heel veel dingen die ik zoek staan daar namelijk te koop aangeboden. Meestal sta ik er niet bij stil maar vandaag vroeg ik me opeens af wie eigenlijk de eigenaar is van speurders.nl. Als echte speurder ging ik dus kijken wie de eigenaar is van het domein speurders.nl. Dus ging ik naar de website whois.domaintools.com en typte de domeinnaam speurders.nl in het zoekvak. Als resultaat kreeg ik deze pagina,   http://whois.domaintools.com/speurders.nl . Op deze pagina las ik: Domain name: speurders.nl,  status:      active, Registrar:   B.V. Dagblad De Telegraaf,    Basisweg 30   1043AP AMSTERDAM,    Netherlands.

speurders.nl

De telegraaf:
De eigenaar van speurders.nl is dus De Telegraaf ofwel Telegraaf Media Nederland Landelijke Media BV zoals het bedrijf ingeschreven staat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. TMG is een van de grootste Nederlandse mediagroepen met leidende marktposities in dag-, week- en puzzelbladen, on- en offline media en radio. TMG heeft circa 2.800 medewerkers en is beursgenoteerd. Voor mijn volgende stap in mijn speurtocht gebruikte ik Google Maps en Google Streetview om een foto van het vestigingsadres te verkrijgen. De Telegraaf startte in augustus 2004 met Speurders.nl, de online variant van de Speurders advertenties. Speurders.nl nam in de loop der jaren voor een steeds groter deel de functie van de krantenadvertenties over.

speurders.nl

Werking speurders.nl:
Op de startpagina van Speurders.nl kun je kiezen uit één van volgende de hoofdrubrieken; Audio, TV en Video, Auto’s, Auto’s onderdelen, Banen, Bedrijfswagens, Boeken, Bouw en Tuin, Caravans en Kamperen, Computers hardware, Computers software, Contacten, Dating, Dieren en toebehoren, Diversen en Overige, Elektronica en Witgoed, Erotiek, Fietsen en accessoires, Fotografie, Kind en Baby, Kleding en Schoenen, Kunst en Antiek, Motoren en Scooters, Muziek en Films, Muziekinstrumenten, Postzegels en Munten, Sieraden en Accessoires, Sport en Fitness, Telecom en GSM, Vakantie en Vrije tijd, Verzamelen en Hobby, Watersport en Boten, Woningen te huur, Woningen te koop, Woninginrichting, Zaken en Transacties. Je kunt ook datgene wat je zoekt invullen in het zoekvak bovenaan de pagina. Om gratis dingen te kunnen verkopen moet je je eerst registreren.