fulfilment

Als eigenaar van een groeiende webwinkel is het ongetwijfeld iedere dag weer een uitdaging om alle pakketten tijdig en foutloos te verzenden. Je hebt dan ook de mogelijkheid om het logistieke proces, of een deel daarvan uit te besteden. Een fulfilment partij neemt dan alle magazijnwerkzaamheden uit handen en dit geeft jou de ruimte om verder te focussen op de groei van de webshop. Uiteraard zijn er ook webwinkeliers zelf graag de controle behouden over alle logistieke processen. Voor beide keuzes valt iets te zeggen. In deze blog bespreken we het uitbesteden van jouw goederenontvangst en wat een fulfilmentpartij hierin kan betekenen.

Wat is de meerwaarde van een fulfilment partij?

Een fulfilment bedrijf neemt alle magazijnprocessen uit handen. Dat begint allereerst natuurlijk bij het efficiënt ontvangen van de goederen. Alle producten worden eerst geteld, zorgvuldig gecontroleerd en waar nodig nog getest. Is alles in orde? Dan wordt het ingeboekt en op de juiste manier opgeslagen. Het overzicht blijft zo behouden en bij voorraadwisselingen kan er snel geschakeld worden. Het uitbesteden van jouw goederenontvangst heeft ook geen invloed op de werkwijze van leveranciers. Zij kunnen linea recta de goederen leveren bij het magazijn van jouw fulfilment partner. Dat is wel zo makkelijk!

De vervolgstappen in het proces

Na het ontvangen en opslaan van de goederen is het volledige magazijnproces in gang gezet. De klant plaatst vervolgens een bestelling en de magazijnmedewerkers van jouw fulfilment partner gaan direct aan de slag. Een goede orderverwerking is ontzettend waardevol. De juiste producten van de bestelling worden bij elkaar gezocht. Het orderpicken moet snel en efficiënt. Wanneer bestellingen tijdig worden voorbereid, kunnen ze de volgende dag of in sommige gevallen diezelfde dag nog worden bezorgd.

Interessant voor jou

Wanneer is het uitbesteden van jouw goederenontvangst of de volledige fulfilment interessant? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Veel fulfilment partijen rekenen op basis van bestellingen per dag. Heeft jouw webshop tien of meer bestellingen per dag? Dan kan een fulfilment partner al van waarde zijn. Daarnaast moet je natuurlijk ook kijken naar de capaciteit van jouw magazijn en de werkdruk voor de magazijnmedewerkers. Zodra je het overzicht begint te verliezen, is het interessant om over uitbesteding na te denken. 

Klaar voor de volgende stap?

Met de juiste fulfilment partner kun jij als webshop de volgende stap zetten. Diverse fulfilmentpartijen hebben specifieke webshop koppelingen ontwikkeld zodat jij binnen no-time al jouw gegevens en goederen kunt synchroniseren met het magazijn van jouw partner. Monta is een fulfilment partij met oog voor de behoeftes van jouw bedrijf. Kies voor een succesvolle integratie en benut direct alle kansen die zich voordoen op de markt. Aan de hand van geautomatiseerde, slimme software en een systeem word jouw orderverwerking tot in de puntjes geoptimaliseerd.