blog placeholder

Ben je op zoek naar een goede bijverdienste dan is schilderen iets voor jou. Je hoeft hier niet goed voor kunnen schilderen en je hoeft er niet ook veel voor te investeren. Het gaat namelijk niet om wat je schildert maar om hoe je het weet te verkopen. Hoe dit werkt zal ik in dit artikel laten zien.

Stap 1:
De eerste stap om met kliederwerk veel geld te verdienen is dat je je potentiële kopers er van moet overtuigen dat je een unieke kunstenaar bent. Dit betekend praktisch gezien dat je geen kunst moet maken die is gebaseerd op al bestaande kunst  of die daar op lijkt. Je moet dus iets bedenken wat nog nooit door iemand gemaakt is. Het moet dus, zoals ze in kunstkringen zeggen, oorspronkelijk zijn.

Goedkoop schilderij met lijst

Stap 2:
De tweede stap is dat je het oorspronkelijke idee wat je in je hoofd hebt in werkelijkheid moet verwezenlijken. Ik kan je daarbij helaas niet aan een oorspronkelijk idee helpen want zodra ik dat idee aan jou laat zien is het niet meer jouw oorspronkelijke idee. Ik zal daarom een voorbeeld geven van een bestaand geval. In dit geval koopt de kunstenaar in kwestie op een rommelmarkt voor een prikkie een schilderij met een mooie lijst en een goed doek maar met een waardeloze beschildering. Het doek van dit schilderij schildert hij vervolgens eerst helemaal zwart. Vervolgens kliedert hij er in het midden een paar dikke streken olieverf op die zo dun is dat de verf uitloopt. Als de veelkleurige uitgelopen olieverfvlek groot genoeg is is het schilderij klaar.

Goedkoop schilderij met lijst met kliederwerk

Stap 3:
De derde stap is het verkopen van je kliederwerk. Bij het verkopen van je kliederwerk gaat het er om de potentiële koper er van te overtuigen dat jij een kunstenaar bent en dat wat je maakt unieke kunst is. Dit werkt als volgt, je moet een potentiële koper het gevoel geven dat jij qua creatieve vermogens mijlenver boven hem staat. Dit bereik je door je zelf er te van overtuigen dat wat jij maakt echt unieke kunst is. Pas als je jezelf daar van overtuigt hebt kun je namelijk een potentiële koper daar van overtuigen. De vraagprijs voor je kliederwerk is ook van belang bij het serieus genomen worden door een potentiële koper. Als je je werk aanbiedt voor een lage prijs gelooft hij namelijk niet dat het echte kunst is. Door met volle overtuiging een flinke hoge prijs te vragen zal een deel van je potentiële kopers gaan geloven dat je een echte kunstenaar bent. Een handige tip voor de verkoop van je kliederwerken is hierbij dat je je in aanwezigheid van een potentiële koper daar een vriend laat opbellen en je vriend je over de telefoon laat vragen of je een bepaald kliederwerk voor hem apart wilt zetten omdat hij hem wil kopen en hem morgen komt ophalen en betalen.

Goedkoop schilderij met lijst zwart geschilderd

Dit is overigens een bestaand kunstwerk genaamd “Firefly Night”. Het is een druip schilderij waar eigenlijk gebruik is gemaakt van een pipet om de verf naar beneden te laten druipen. Ik heb het net telefonisch verkocht voor € 15.000,- Mocht u ook zo’n uniek schilderij in uw bezit willen krijgen neemt u dan contact met me op. Houdt u er echter wel rekening mee dat het enkele maanden kan duren voordat ik er één voor u beschikbaar heb. Er is namelijk, door de grote vraag naar mijn schilderijen, momenteel een wachttijd van ± 4 maanden.