blog placeholder

TOC deel 2

Dit artikel is het vervolg op het artikel wat-is-de-beperkingentheorie-of-theory-of-constraints waarin ik ter voorbereiding van dit artikel over de implementatie van de TOC managementtheorie ben in gegaan op; de gevolgen van een uit losse delen bestaand organisatie, het opheffen van een uit losse delen bestaand organisatie, de zaken die moeten veranderen en wat er moet veranderen en om welke veranderingen het gaat i.v.m. de TOC managementtheorie?

Hoe moeten de veranderingen worden geïmplementeerd i.v.m. de TOC management methode?
Gezien het unieke karakter van elke organisatie ontwikkeld men m.b.v. de TOC managementtheorie een plan die het de organisatie mogelijk maakt om een strategie te implementeren die de organisatie in staat stelt om de huidige overheersende en verstikkende situatie om te vormen naar een aangename en competitieve toekomstige organisatie. Dit plan moet een gedetailleerde beschrijving bevatten van alle acties die hiertoe moeten worden uitgevoerd, wie hiervoor verantwoordelijk zijn, wie de acties in gang zet en in welke volgorde en op welk moment deze acties  moeten worden uitgevoerd voor het behalen van de tussentijdse doelstellingen en hoe deze moeten leiden tot het uiteindelijk beoogde eindresultaat.

Hoe kan de TOC managementtheorie een continu verbeteringsproces op gang houden?
Alle organisatie zijn op zoek naar een continu verbeteringsproces dat succesvol en duurzaam is. Om succesvol te zijn moet je een leider hebben in het topmanagement die op een charismatische wijze het proces permanent bevordert. En om het proces duurzaam te laten worden, moeten er  voortdurend charismatische leiders worden gevormd op alle gebieden. Het benodigde proces dat wereldwijd zorgt voor voldoende begrip om een organisatie te verbeteren bestaat uit de volgende stappen.

  1. Men moet het doel van het proces begrijpen afgebakend binnen de condities om nu en in de toekomst gelijktijdig meer geld te verdienen en de aandeelhouders, de consument en de werknemers  tevreden stellen.
  2. De schakels van het proces en hun verbindingen definiëren.
  3. De beperkingen van het systeem en de zwakste schakel vaststellen.
  4. Men moet er voor zorgen dat de zwakste schakel zijn volledige capaciteit levert aan het systeem en deze capaciteit zien te vergroten.
  5. Alle andere schakels ondergeschikt maken aan de zwakste schakel en deze processen synchroniseren aan de capaciteit van de zwakste schakel.
  6. Men moet de capaciteit van de zwakste schakel zien te vergroten.
  7. Men moet na het vergroten van de capaciteit van de zwakste schakel de nieuwe zwakste schakel vaststellen en weer verder gaan als aangegeven in punt 3.
  8. Men moet er voor zorgen dat traagheid geen nieuwe beperkingen veroorzaakt om het proces van continue verbetering te kunnen garanderen. Daarbij moet men goed in de gaten houden dat de som van de lokale verbeteringen geen garantie is voor algehele wereldwijde verbetering. Daarom moet men steeds weer bepalen waar de lokale focus moet worden gelegd om een wereldwijde verbetering te bereiken.