blog placeholder

Cex (Complete Entertainment Exchange)  is een internationaal bedrijf dat ook in Nederland steeds meer vestigingen opent. De kracht van Cex is dat ze voordelige smartphones, tablets, games etc. aanbieden met garantie.  Cex koopt tevens gebruikte smartphones, tablets, games etc. in tegen vaste prijzen. De kracht van Cex is niet alleen hun voordelige aanbod van gebruikte smartphones, tablets, games etc. maar tevens de prettige sfeer in de winkels waar voornamelijk jonge medewerkers werken die de belevingswereld van de, veelal jonge, klanten goed begrijpen.

Inleiding:
Mijn zoon was, omdat studeren en stage lopen wel heel leuk is maar geen cent oplevert, of sterker nog, alleen maar geld kost,  al een tijd op zoek naar een leuke bijbaan die ook nog goed betaald. Dit valt in deze tijd van crisis niet mee. Hij had al veel bedrijven benaderd maar bij de meeste bedrijven kan hij niet terecht in de uren buiten zijn studie- en stage uren . Bovendien bleek hij voor de eenvoudige  werkzaamheden zoals vakkenvullen in de supermarkt, met zijn 19 jaar, al te oud.

001 CeX Brighton 

Een baan dankzij  je social media netwerk:
Ik heb hem op een gegeven moment de tip te geven om van zijn social media netwerk gebruik te maken. Waar heb je anders 1000 vrienden voor op Facebook. Hij plaatste de volgende oproep op zijn facebook pagina “Ik ben hard op zoek naar werk voor in het weekend en de avonden. Heeft iemand tips/ suggesties?

 — dankbaar.” Al dezelfde dag kreeg hij 2 reacties van vrienden van hem.

Bijbaan 1:
Een vriend van hem werkte voor een bedrijfje dat wenskaarten verkoopt voor een goed doel. Hiervoor moest hij steeds naar een andere plaats om bij bijvoorbeeld een supermarkt de kaarten aan de man te brengen. Ze boden hem een vast laag uurloon en een deel in de winst van de verkoop van de kaarten. Zijn vriend vertelde hem dat hij op die manier tussen de 50 en de 150 euro op een zaterdag verdiende.

Bijbaan 2:
Een andere vriend van hem tipte hem dat ze bij het bedrijf waar hij werkt nog iemand zochten als winkelhulp. Dit bedrijf was Cex, wat staat voor Complete Entertainment Exchange. Het is een internationaal opererend bedrijf dat gebruikte smartphones, tablets, games etc. controleert en als ze aan hun kwaliteitsvoorwaarden voldoen inkoopt, nakijkt en als weer te koop aanbiedt met garantie. Mijn zoon heeft daar gesolliciteerd en werd meteen aangenomen.

002 Cex winkel

Bedrijfsinformatie Cex (Complete Entertainment Exchange):
Het hoofdkantoor van Cex Nederland BV is gevestigd aan de Marnixkade 56, 31015XV, Amsterdam. Cex heeft momenteel winkels in Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Bijlmerplein Amsterdam, Oostpoort Amsterdam, Kinkerstraat Amsterdam,  Haarlem, Nijmegen en Zaandam. Verder hebben ze ± 250 winkels in het Verenigd Koninkrijk, ± 50 in Spanje, ± 18 in Ierland, ± 14 in Amerika, ± 21 in India, 3 in Portugal, 1 in Mexico en 13 in Australiè.

003 Cex A Team

Werken bij Cex:
Op de website van Cex staat bij het kopje “Careers” in een Engelse tekst die vertaald als volgt is: Hou van gadgets, computers, telefoons, films of games? Wil je je passie en kennis van deze spannende producten met onze klanten delen? Ben jij een enthousiaste, klantgerichte teamspeler? Als het antwoord ja is op alle drie de vragen dan zouden we graag van je horen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe rekruten om toe te treden tot de Cex familie om ons te helpen in ons plan om de wereld te veroveren. Gebruik de onderstaande links om vacatures die je vaardigheden en interesses weerspiegelen te vinden en toe te passen met behulp van de instructies op de vacature pagina’s. Het Cex recruitment proces bestaat uit verschillende fasen. Het eerste deel is een kennis test uitgevoerd via de telefoon. Er  zullen je 10 vragen worden gevraagd over de producten die wij verhandelen. Als je  genoeg weet van die producten, zal je aanvraag worden doorgegeven aan de juiste shopmanager voor een mogelijk interview. Als je succesvol bent, dan heb je een uitstekend salaris, royale stimuleringsmaatregelen, een groot aantal interessante voordelen en ongekende carrièremogelijkheden. We kunnen niet wachten om van je te horen!

004 CeX Nederland BV Marnixkade 56, 31015XV, Amsterdam