blog placeholder

Vervolgens begon NH in 1982 buiten Navarra te opereren door Calderón de Barcelona over te kopen. Hierbij lag de focus op Madrid, Barcelona en Zaragoza. Tussen 1982 en 1988 was NH instaat om zich te vermenigvuldigen van 1 tot 16 hotels. In september van 1988 werd het bedrijf Corparación Financiera Ruendia, S.A. (COFIR) voor 33.5% aandeelhouder in NH Hotels, waardoor kapitaal steeg. COFIR investeerde namelijk tussen 1989 en 1994 een totaal van ongeveer 90 million euro in NH Hotels. NH was dan ook instaat om gedurende deze periode met een gemiddelde van 6 hotels per jaar te groeien.

In 1999 nam NH Hotels zijn eerste stappen in Europa door een minderheid aan aandelen in Jolly Hotels te kopen, namelijk 19,1%. Eveneens werd in dit jaar Sotogrande succesvol overgenomen, waardoor het aandeel percentage steeg tot 91.5%. Om  dit percentage te kunnen bereiken werd er een investering gedaan van in totaal €86,7 millioen. In dit zelfde jaar breide NH zich uit in Mercosur en ging NH een strategische alliantie aan met Equity International Properties om investeringen te doen in Latin Amerika.

 

In 2000 fuseerde NH met het Nederlandse Hotel keten Krasnapolsky voor maar liefst €728 millioen. Eveneens ging NH een fusie aan met de Nederlandse Golden Tulip hotelketen. Door deze fusie verdubbelde NH zicht tot 168 hotels met 7.300 werknemers in 15 landen. In dit jaar betrad NH naast de Nederlandse markt eveneens de Portugese markt door een hotel met 83 kamers in Lisabon, de NH Liberdade, te kopen. Eveneens werden er twee samenwerkingsverbanden aangegaan in 2000. Namelijk een met de chef Ferran Adrià voor innovaties in de F&B en de andere met de designer Adolfo Domínguez voor werkkleding voor het personeel.

 

In 2001 werd Chartwell, het Mexicaanse hotel keten dat Krystal hotels bezit aan de NH keten toegevoegd voor $ 68 millioen. Dit betekende een extra van 14 hotels met in totaal 25.752 hotelkamers, waardoor NH op dat moment uit 184 hotels bestond. Door de ineternationale groei kwam NH in 2001 tot de beslissing om onder één merk naam te opereren, de huidige naam NH. Ook werden 9 hoofd verkoopkantoren van de keten in verschillende landen geintegreerd.

 

In het jaar 2002 wist NH 80% van het Duitse hotel keten Astron Hotels te bemachtigen voor €10 millioen. De hotels waren als volgt verdeeld, 46 in Duitsland, 6 in Oostenrijk en 1 in Zwitserland. Met al de inspanningen van NH om kwaliteits cuisine te kunnen bieden, slaagde NH er eveneens in om in 2002 de eerste Nhube te openen. Nhuve is een pioneer in de gastronomie en werd gecreëerd door Ferran Adria. Met NH’s samenwerkingsverbanden en restaurants bij elkaar bezit NH Hotels in totaal 7 Michelin sterren. Ook kocht Amancio Ortega, oprichter van Zara, in dit jaar 5% van de aandelen in NH Hotels. Eveneens werd Bancaja voor 5% aandeelhouder in NH.  In 2004 introduceerde NH Hotels de eerste “Fast Good” in de NH Eurobuilding in Madrid in mei 2004.

 

Op het moment is NH Hotels de 4e op de lijst van grootste stedelijke hotel ketens en de 7e op de lijst van hotel ketens in de EU gericht op business travelers. NH Hotels heeft op het moment 335 hotels met meer dan 48.000 hotelkamers in 21 landen in zowel de EU, Latijns Amerika en Afrika. In deze hotels werken meer dan 13.000 werknemers met 106 nationaliteiten.

 

De NH stijl is: AN EYE FOR DETAIL. NH hotels heeft dan ook zijn eigen merk toilet producten ontwikkeld, “Agua de la Tierra”. Onder dit bad spullen valt make-up remover, tissues, exclusieve parfums, gel en shampoo, kam, tandpasta, spons, manicure benodigdheden, scheer benodigdheden, haar conditioner, etc. Eveneens heeft NH Hotels “Woman Style”  kamers die speciaal voor vrouwen zijn. In deze kamers zijn onder andere de toiletbenodigdheden “Agua de la Tierra Woman Style” te vinden. Alle NH hotels hebben ook speciaal ontworpen boeken voor het slapen gaan, NH Short Stories. Ook bied NH Hotels een kussen menu, waar de gasten zelf het type kussen kunnen kiezen. Tot slot stelt NH originele kunstwerken ten toonstelling in de algemene zones, NH Stock Art.

 

NH heeft door zijn “Eye for detail” heel wat Unique Selling Points. De belangrijkste hiervan zijn:

–       Pillow menu

–       Women Style kamers

–       ‘Agua de la tierra’ badlijn

–       NH website in het Chinees

–       Sociale betrokkenheid: ‘Niños de la calle’ (straatkinderenproject)

–       Decoratie:  donker hout, speciaal meubilair, natuursteen, enz.

–       5 Michelin sterren

–       Innovatieve concepten ‘Fast Good’, ‘Nhube’, in Nederland ‘Taste the season’

 

De NH stijl is eveneens te herkennen aan humoristische kreten. Deze kreten zijn:

–       WARNING: the use of this area can cause a state of extreme relaxation, satisfaction and the desire to return.

–       Inside you will find your bill. If time is money, we hope you had a great time with us!

–       We avoid stains on the tablecloths, the tables and even on your clothes, and, despite this, we still get unnoticed. Just the way we want it to be.

–       Today’s recommendation: give yourself a treat, eat slow.

–       Today’s recommendation: make a friend. Smile to the person next to you.

–       The beginning of knowledge is the discovery of something we don’t understand. Isn’t it?

–       Come, get closer, stay a while and experience the way you should be treated

–       Unfortunately for you, this is not a day off. The good news is: you will have some breaks.

–       Warning: With NH Endless Sunday you will enjoy your Saturday night and the pleasure of a late check-out on Sunday morning.