blog placeholder

Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking.  PVC vloeren heb je al in verschillende soorten, motieven en structuur. Als de PVC vloer correct gelegd wordt (goed geëgaliseerde ondergrond) is de kwaliteit ruim voldoende voor woningen en projecten. De stroken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Om een PVC vloer mooi te houden gebruik dan geen vette onderhoudsprodukten, voor advies kan u terecht bij onze klantenservice of kom langs in onze grote showroom in Alkmaar Issavloeren.

Zeer duurzaam product, hoge slijtvastheid, in gebruik stroef betere grip voor de voeten. Huisdieren glijden niet weg. Geschikt voor vloerverwarming, gemakkelijk in onderhoud en hygiëne. Gunstige prijs in verhouding kwaliteit. Dun materiaal hierdoor geen problemen met hoogte van deuren ect. Geen klikgeluiden zoals bij laminaat. Hoge garantie.

PVC vloeren kunnen op drie verschillende manieren gelegd worden, we spreken dan over het klik systeem de verlijmde variant ook wel dry back genaamd en over de zelfklevende pvc stroken.

Wat zijn de voordelen van een klik PVC vloer t.o.v. een verlijmde PVC vloer….. Een klik PVC vloer is makkelijker te leggen dankzij het clicksysteem. Een verlijmde PVC vloer is goedkoper in de aanschaf, maar een klik PVC vloer is weer goedkoper in het leggen. Bij een verlijmde PVC vloer moet namelijk vrijwel altijd geëgaliseerd worden om het beste resultaat te krijgen. Dit is zowel in de aanschaf van de legmaterialen als in de arbeid duurder dan het leggen van een klik PVC vloer op een ondervloer. Een klik PVC vloer kunt u ook makkelijker vervangen en nadenvrij legen. Bovendien is een klik PVC vloer beter geschikt voor vochtige ruimtes. Dit omdat bij een verlijmde PVC vloer de gebruikte lijm kan aan verzepen, waardoor er stroken los kunnen komen.

Wat zijn de voordelen van een verlijmde vloer PVC vloer t.o.v. een zelfklevende PVC vloer? Een voordeel van een verlijmde PVC vloer is dat deze beter hecht aan de ondergrond dan een zelfklevende PVC vloer. Bovendien zijn de stroken makkelijker te corrigeren tijdens het leggen. Een ander voordeel is dat het aanbrengen van de lijm aanzienlijk sneller gaat dan het afpellen van de papierlaag op de achterkant van de zelfklevende PVC stroken.

Naadvorming van de PVC vloer…bij een klik PVC vloer is er geen kans op naadvorming, dit omdat alle stroken onderling met elkaar zijn verbonden via het cliksysteem. Bij een verlijmde PVC vloer bestaat de kans op naadvorming wanneer de ondergrond werkt. Het is van het grootste belang dat de PVC verlijmde vloer een goede ondergrond heeft en goed geëgaliseerd is.

Bij een verlijmde PVC vloer is het egaliseren ten allertijden nodig, de ondervloer moet glad en schoongemaakt zijn. Het egaliseren kunt u het beste overlaten aan een vakman. Voor een doe-het-zelver is een klik PVC vloer de betere oplossing. De ondergrond moet volledig vlak, glad, blijvend droog, stabiel, scheurvrij, vet- en stofvrij zijn en voldoende hardheid hebben. Bij een zand cement of anhydride ondergrond of tegels/plavuizen altijd primeren en egaliseren of de Jumpax ondervloer gebruiken.

About author

Issa vloeren is gespecialiseerd in het verzorgen van complete Vloeren. Wij hebben een zeer breed assortiment met de allerbeste kwaliteit. Wij bieden Solidfloor, PVC Vloeren Solidfloor Warrant, mFLOR, Tarkett laminaat, Ambiant laminaat, Berry Alloc en laminaatvloeren.