Depositphotos_157116026_S

Je ziet ze steeds vaker thuis en op de werkvloer: professionele A3 printers van het merk Brother. Om uit te leggen waarom deze printers zo populair zijn op kantoor moeten we je eerst wat meer vertellen over A3 printers in het algemeen. Deze veelzijdige printers stellen je in staat om zowel in A4- als in A3 formaat te printen. Praktisch; vooral wanneer je soms behoefte hebt aan een groter formaat drukwerk dan het populaire A4’tje.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe A3 printer zul je al snel merken dat er een zeer groot aanbod is. Dit kan het lastig maken om de juiste te kiezen. Waar moet je bijvoorbeeld naar kijken om de kwaliteit van een A3 printer te kunnen beoordelen? En waarom zijn Brother A3 printers zo’n goede keuze? We helpen je graag op weg, daarom vertellen we in deze blog waar je op moet letten wanneer je in de markt bent voor een nieuwe A3 printer.

De belangrijkste eigenschappen van A3 printers

Om te weten welke A3 printers het beste zijn is het belangrijk om te weten waar je printers op moet beoordelen. Hiervoor kijk je naar de afdrukprestaties, het afdrukgemak, of de printer kan scannen en kopiëren, naar het verbruik, de verbindingsmogelijkheden en de merktevredenheid. We lichten deze punten voor je toe:

Afdrukprestaties

Het is wellicht een open deur intrappen, maar de kwaliteit van het printwerk moet top zijn. Komen de kleuren er goed uit en ziet het er scherp uit? Bij elke A3 printer zal vermeld staan dat de afdrukprestaties fantastisch zijn. Raadpleeg daarom de reviews voor een duidelijk beeld.

Afdrukgemak

Niemand zit te wachten op een ingewikkelde printer waarbij je verward wordt door vele knopjes, onnodige functies en een lastige installatie. Een printer moet het dus makkelijk maken om te kunnen printen.

Scannen en kopiëren

Altijd fijn wanneer een printer ook kan scannen en kopiëren. Zo hoef je hier geen extra apparatuur voor aan te schaffen.

Verbruik

Duurzaamheid is belangrijk. Het is dan ook erg relevant hoe zuinig een printer is. Denk hierbij aan het stroomverbruik, maar bijvoorbeeld ook hoe snel deze door de inkt cartridges gaat.

Verbindingsmogelijkheden

Tegenwoordig is draadloos printen de norm. Hiervoor moet een printer minstens beschikken over Bluetooth, maar Wi-Fi is nog praktischer.

Merktevredenheid

Hoe is de klantenservice? Komt een merk haar beloftes na? Zorg dat je je van tevoren verdiept in de klantenservice- en tevredenheid van een merk om onaangename verassingen te voorkomen.

De beste A3 printers

Nemen we alle bovenstaande punten onder de loep komen we uit op één reeks A3 printers die het allerbest zijn: de professionele A3 inktjet printers van Brother. Ze printen groot, haarscherp en duurzaam dankzij een laag energieverbruik. De kleuren zijn van professionele kwaliteit en de printers drukken super snel af. Deze printers zitten daarnaast stevig in elkaar waardoor ze lang meegaan en zijn voorzien van zakelijke beveiligingsfuncties. Ook kun je je printopdrachten versturen via Wi-Fi. Wel zo handig! Omdat de A3 printers van Brother hoog scoren op elke belangrijke eigenschap voor A3 printers zijn ze dan ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse kantoorbeeld.