blog placeholder

Wie moeite heeft om zijn freelance opdracht te formuleren, kan inspiratie opdoen bij volgende voorbeelden van freelance opdrachten voor technisch tekenen 

Freelancenetwork.be scoort met technisch tekenaars. Zowel het aantal jobs voor technisch tekenen als het aantal freelance tekenaars (zowel bouwkundig als technisch tekenaars) blijft stijgen.

Vandaag zijn er al meer dan 500 freelance technisch tekenaars geregistreerd die op korte termijn beschikbaar zijn.
“Het leuke aan de site is dat er vooral kleinere opdrachten binnenkomen”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork. “Het zijn typisch opdrachten waar de grote bureaus minder interesse in hebben omdat ze voor hen ofwel niet uitdagend genoeg zijn ofwel te weinig opbrengen omdat sommige freelance opdrachten maar 1 tot 3 dagen in beslag nemen.”

Database van beschikbare kandidaten.

De idee dat je als bedrijf gewoon gratis een database aanvullend op die van de VDAB kunt gebruiken en mailen is een enorm voordeel.

Je hoeft niet langer een ingenieursbureau of technisch studiebureau in te schakelen. Je kunt nu ook zelf eerst proberen of je een geschikte technisch tekenaar of bouwkundig tekenaar kunt vinden. En als je hem vindt, hoef je zelfs geen commissie te betalen.

Ook het feit dat men naar alle freelancers tegelijk een bericht kan sturen, is een voordeel. “Je kunt niet verwachten dat mensen braaf zitten te wachten tot klant A of B iets heeft. De freelancers krijgen een mail toegestuurd. Ben je die dag niet vrij, dan delete je het bericht gewoon. Ben je wel beschikbaar, dan neem je even contact op.”
Dat bespaart voor bedrijven en freelancers enorm veel tijd.

Ook veel thuiswerk voor freelance technisch tekenaars.

Bijna de helft van het werk voor technisch en bouwkundig tekenaars dat binnenkomt is thuiswerk. De briefing gebeurt telefonisch, via e-mail of via Skype (of Google hangout).
De freelancer heeft altijd de laatste versie van de pakketten waardoor de opdrachtgever zelf niet in materiaal hoeft te voorzien.

Tarieven van technisch tekenaars.

De uurtarieven voor technisch tekenaars schommelen tussen de 20 euro per uur en 75 euro per uur. De verschillen worden vooral verklaard door het aantal jaren ervaring die men heeft, de dringendheid van het werk, het geslacht en de regio waar men woont.

Ook zijn er onder de freelancers een aantal zelfstandigen in bijberoep die tekenwerk na hun uren aanbieden. Zij rekenen doorgaans minder dan de zelfstandigen in hoofdberoep maar zijn dan weer minder flexibel.

Gratis tekenaars contacteren via e-mail.

Wie een freelance bouwkundig of technisch tekenaar zoekt, kan rustig de freelancers database van www.Freelancenetwork.be bekijken.

Op de homepage kun je bovenaan direct in de zoekrobot technisch tekenen selecteren en men krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de kandidaten.

Of je maakt gebruik van de snellink: http://www.freelancenetwork.be/technisch-tekenaar
Wie moeite heeft om zijn freelance opdracht te formuleren, kan inspiratie opdoen bij volgende voorbeelden van freelance opdrachten voor technisch tekenen