blog placeholder

Girl in hot tub with drink

Iedereen kent wel iemand met een Jacuzzi. Bijna niemand weet dat Jacuzzi eigenlijk een merknaam  is voor een bubbelbad of zoals de Engelsen zeggen een whirlpool. Als je eenmaal weet dat men met  een Jacuzzi eigenlijk gewoon een bubbelbad bedoeld is het veel eenvoudiger om een goede Jacuzzi voor weinig geld op de kop te tikken.

Jacuzzi vliegtuigen:
De naam Jacuzzi komt van de Italiaanse familienaam Jacuzzi. De merknaam Jacuzzi is hier van afgeleid. Na hun emigratie in 1900 begonnen de 7 broers Jacuzzi een vliegtuigfabriek genaamd Jacuzzi Brothers. Ze produceerden veel vliegtuigen maar ze werden pas bekend doordat ze als eerste een gesloten eendekker vliegtuig op de markt brachten die door de US Postal service werd gebruikt om passagiers te vervoeren van en naar San Francisco en het Yosemite National Park. Jacuzzi Brothers stopten met het bouwen van vliegtuigen nadat Giocondo Jacuzzi met een van hun vliegtuigen een boom raakte in het Yosemite National Park en daardoor dodelijk verongelukte.

Jacuzzi vliegtuig

Jacuzzi agrarisch pompen:
Nadat Jacuzzi Brothers gestopt was met het bouwen van vliegtuigen gebruikte het bedrijf hun know how van het maken van hydraulische pompen voor het ontwerpen van een pomp voor agrarisch gebruik die water uit een hele diepe put kon pompen. Voor deze uitvinding ontvingen ze een gouden medaille op de California State Fair van 1930.

Gebroeders Jacuzzi

Ontstaan van het Jacuzzi bubbelbad:
In 1948 besloot Candido Jacuzzi om thuis een therapeutisch bubbelbad voor zijn zoon Kenneth te ontwikkelen omdat hij het lijden van zijn zoon niet aan kon zien tussen de Hydro therapeutische behandelingen door die hij in een lokaal ziekenhuis kreeg. Hij realiseerde een  aangepaste versie van een agrarische pomp en sloot die met een aantal buizen aan op hun badkuip zodat hij de Hydro therapeutische behandelingen van zijn zoon ook thuis kon voortzetten.

Suzanne Somers in Jacuzzi

Ontstaan van het merk Jacuzzi bubbelbad:
In 1955 besloot de familie Jacuzzi om het door Candido ontwikkelde bubbelbad systeem op de markt te brengen. Het eerste Jacuzzi bubbelbad werd als therapeutisch hulpmiddel onder de naam J-300 via badkamer speciaal zaken verkocht. Om naamsbekendheid te genereren stelde de firma Jacuzzi een aantal draagbare Jacuzzi bubbelbaden ter beschikking die opgenomen werden in het geschenkenpakket die de deelnemers aan het bekende televisie programma “Queen for a day” ontvingen. Deze zogenaamde Jacuzzi’s werden gepresenteerd als de uitkomst voor de uitgebluste huisvrouw. Toen vervolgens bekende Hollywood sterren zoals Randolph Scott en Jayne Mansfield op de televisie getuigden van de weldadige werking van de Jacuzzi’s begonnen de Jacuzzi bubbelbaden snel bekend te worden. In het begin van de jaren 70 begon het bedrijf Jacuzzi ook met het maken van de grote bubbelbaden met ingebouwde verwarming en filtratiesystemen die door de advertenties met het bekende model Suzanne Somers wereldberoemd zijn geworden.

Wat is de beste Jacuzzi:
De beste Jacuzzi’s zijn de grote bubbelbaden met ingebouwde verwarming en filtratiesystemen die in zogenaamde “Spa’s”gebruikt worden.

Jacuzzi badkraanset

Wat is het goedkoopste Jacuzzi product:
Het goedkoopste Jacuzzi product is een badkranen set bestaande uit een badkraan, een douchekop en drie doseer kranen.