overstappen energieleverancier

De meeste Nederlanders zitten al sinds jaar en dag bij dezelfde energieleverancier. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je waarschijnlijk uitermate tevreden over de huidige leverancier. In dat geval zie je natuurlijk ook geen reden om over te stappen. Veel mensen zien overstappen naar een ander bedrijf bovendien als nadelig voor henzelf. Dit komt met name doordat zij zelf tijd moeten steken in een overstap. Er moeten namelijk verschillende partijen vergeleken worden om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Je wilt immers niet te veel betalen voor jouw energie. Er zitten echter ook een aantal voordelen aan zo’n switch. Wist je bijvoorbeeld dat een huishouden altijd ten minste € 76 en gemiddelde gezien zelfs €303 bespaart indien ze overstappen van energieleverancier! Dit blijkt uit onderzoek van ACM. Wij geven jou hier een aantal redenen om over te stappen naar een andere leverancier.

Goedkopere energie

In een gemiddeld huishouden wordt dag in dag uit behoorlijk wat energie verbruikt. Wanneer we het energieverbruik vergelijken met vroeger, zien we een forse toename. Dit is natuurlijk vrij logisch. We hebben vandaag de dag namelijk talloze elektrische apparaten in huis. Om deze apparaten te kunnen gebruiken, is stroom nodig. Indien je dagelijks veel van deze apparaten gebruikt, schrik je mogelijk telkens weer van de energierekening. Dit kan één van de redenen zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Mogelijk betaal je bij een andere partij namelijk wel aanzienlijk minder voor de leveringskosten. Dit scheelt jou soms wel 35 procent in vergelijking met jouw huidige energierekening. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Maak dan altijd een vergelijking tussen de verschillende energieleveranciers alvorens je de knoop doorhakt.

Je krijgt een cadeautje

Er zijn genoeg Nederlanders die jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier. Dit doen zij vaak niet omdat dit hen een flinke besparing oplevert. Natuurlijk kan het jou een paar euro’s schelen, maar het verschil is niet groot. Nee, zij stappen over omdat zij in dat geval energie met een kado ontvangen. De meeste energieleveranciers proberen namelijk nieuwe klanten te lokken met aantrekkelijke aanbiedingen. Deze energie aanbiedingen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen. Zo beloont de ene leverancier jou bijvoorbeeld met een tablet wanneer je de overstap maakt naar hem. Er zijn echter ook veel energieleveranciers die nieuwe klanten belonen met een korting. In dit laatste geval kan het zeker lucratief zijn om jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Ook hier geldt dat je de energie aanbiedingen wel altijd goed moet bekijken voor je er eentje kiest.

Groene stroom in plaats van ‘grijze stroom’

Wanneer je aangesloten bent bij een energieleverancier, krijg je stroom geleverd. De meeste Nederlanders verdiepen zich echter niet in het soort stroom dat zij afnemen. Tegenwoordig ligt de focus van veel energiebedrijven op het opwekken van groene stroom. Dit kan met behulp van de zon, maar ook met wind- en waterkracht. Indien de natuur gebruikt wordt bij het opwekken van energie, spreken we van groene stroom. Er zijn echter ook nog genoeg leveranciers die zogeheten ‘grijze stroom’ leveren. Voor het opwekken van deze energie wordt gebruikgemaakt van fossiele brandstoffen. De manier waarop ‘grijze stroom’ gewonnen wordt, is niet bepaald goed voor het milieu. Ontdek je dat jouw leverancier ook ‘grijze stroom’ levert? Dan kan dit een reden zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Die kans is zeker groot wanneer je jouw steentje bij wilt dragen aan het milieu. In dat geval stap je natuurlijk over naar een leverancier die uitsluitend stroom levert die op een groene manier is opgewekt.