Steeds meer mensen willen lekker ontspannen in de tuin of in het huis door middel van een bubbelbad. Maar waar moet je nou rekening bij houden als je een bubbelbad neemt?
Bubbelbaden zijn de laatste steeds meer gewild in Nederland. Dit komt door waarschijnlijk door een combinatie van onze welvaart, de aandacht van bijvoorbeeld MTV Cribs voor de ‘luxe’ levensstijl en dat de bubbelbaden beter betaalbaar worden.
Bubbelbaden of in Amerika beter bekend naar het merk Jacuzzi® en de Whirlpool in Engeland zijn heerlijk om in te ontspannen. Door het ontspannen van de spieren heeft het een positief effect op je lichaam en zorgt voor sneller herstel. Ook voor mensen met bijvoorbeeld reuma brengt het verlichting.
1. Soorten bubbelbaden
Bubbelbaden zijn te verdelen in twee duidelijke soorten. Een buiten of binnenbad. Bij binnenbaden is het vaak nodig om achteraf het bad weer leeg te laten lopen. Buitenbaden heb je in meerdere uitvoeringen zoals plastic (ook wel spa) en hout. Een uitzondering is dan ook de softtub die zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.
2. Onderhoud bubbelbad
Het schoonhouden van een bubbelbad is een must om de bacteriën te voorkomen en het water zuiver te houden. Dit gebeurt over het algemeen vaak met filters om viezigheid zoals zand en bladeren uit het water te houden. Het water over het algemeen met chloortabletten. Hierbij moet je wel chloorgehalte en de zuurgraad van het water controleren en op peil houden. De meeste bubbelbaden moeten minimaal 2 keer per jaar verschoond worden.
3. Nadelen bubbelbad
Zoals in de tweede alinea vermeld heeft een bubbelbad vele positieve effecten op je lichaam en je hoofd. Echter voor een zwangere vrouw is het niet aan te raden om te lang of te vaak in een bubbelbad plaats te nemen want dit zou complicaties op kunnen leveren bij de bevalling. Ook onder invloed van alcohol of drugs is het niet te adviseren om in een bubbelbad plaats te nemen omdat de warmte het effect versterkt.