luxe eetkamer

Tijdens het ontbijt start je er je dag, tijdens het diner sluit je er je dag af: de eetkamer! Het is belangrijk dat de eetkamer een ruimte is waar je je comfortabel voelt op ieder moment van de dag. Met deze tips creëer je een aangename eetkamer in jouw huis.

  1. Bepaal de functie(s) van je eetkamer

Voordat je begint met het inrichten van de eetkamer, is het belangrijk om te bepalen aan welke woonwensen je eethoek moet voldoen. Wil je er alleen eten en af en toe een kop koffie drinken? Of is de eetkamertafel de centrale plek in huis waar je wilt kunnen werken, uitgebreid tafelen en een plek creëren waar de kinderen spelen of hun huiswerk maken?

  1. Kies de juiste eetkamertafel

Als je prioriteitenlijst compleet is, kun je op zoek naar een eettafel die aansluit bij je woonwensen, stijl en de ruimte van de eethoek. De eetkamertafel vormt het middelpunt van de eetkamer. Een ruime eetkamer biedt meer mogelijkheden dan een compacte eethoek, maar met creatieve oplossingen kun je ook met beperkte ruimte zoveel mogelijk van je woonwensen vervullen.

  1. Ga opzoek naar (bij)passende eetkamerstoelen

Wanneer de keuze voor een eettafel is gemaakt, kun je op zoek naar (bij)passende eetkamerstoelen. Wanneer je uitgebreid wilt tafelen of vaak thuiswerkt, zijn comfortabele eetkamerfauteuils van groot belang. Denk bij de keuze voor eetkamerstoelen bovendien niet alleen na over het model, maar ook over verschillende materialen. Met kinderen zijn stoelen van gemakkelijk te reinigen materialen waarschijnlijk een slimmere keuze dan gestoffeerde eetkamerstoelen.

  1. Maak het af met sfeervolle verlichting

De juiste verlichting in de eetkamer grotendeels afhankelijk van je woonwensen. Wanneer de eethoek alleen wordt gebruikt om sfeervol te dineren, maak je heel andere keuzes dan wanneer je ook aan de tafel. Als je in de eetkamer diverse functies samenkomen, is een hanglamp met een dimfunctie altijd een goed uitgangspunt: zo kun je de lichtsterkte precies aanpassen naar het moment van de dag of de activiteit.