moderne woonkamer

De keuze voor een nieuwe vloer is uitermate belangrijk. Ongeacht of het nou gaat om de woonkamer en keuken of slaapkamer en zolder. De juiste keuze is van groot belang, want je moet er immers jarenlang plezier van hebben en daarom is een goede oriëntatie geen overbodige luxe. In deze blog kunt u inspiratie opdoen met het maken van de juiste vloerkeuze!

Trend 1: visgraatvloeren

Om deze trend kunnen we niet heen, deze is onmogelijk van de troon te slaan. De visgraatvloer heeft zich weer een plek kunnen veroveren in het lijstje vloerentrends 2020. De visgraatvloer is en blijft al jarenlang zeer gewild en het aanbod wordt ook steeds groter. Dat er steeds meer aanbod is, komt ook doordat er steeds meer varianten worden bedacht op de visgraatvloer. Visgraatvloeren hebben een bepaalde charme, deze charme is nog niet te vergelijken met andere soorten vloeren en daardoor blijft deze populair onder de vloertrends.

Trend 2: PVC vloeren

Ondanks de visgraatvloer trend van 2020 zijn PVC vloeren dit jaar misschien wel de nummer 1. De vraag naar een PVC vloer neemt ook steeds meer toe. Dit heeft te maken met het feit dat leveranciers tegenwoordig een steeds realistischere uitstraling kunnen meegeven aan de vloeren. Dit kan dus de ideale vervanger worden voor hout. Deze producten hebben een lange levensduur en zijn over het algemeen duurzaam, dat is anno 2020 ook zeer belangrijk.

Trend 3: betoonlook vloeren & (industriële vloeren)

Deze trend kennen we ook terug van afgelopen jaar. Het werkt zich ook langzamerhand naar de top toe en zal zich nog verder ontplooien dit jaar. Dit soort vloeren spelen in op een moderne, strakke look van betonnen vloeren maar met alle voordelen van PVC/laminaat. Er zijn inmiddels ook steeds meer bijzondere en unieke vloeren op de markt te vinden, naast de ‘gewone’ betonlookvloeren. Verwachting is ook dat er meer variaties op deze trend op zullen duiken.

Lees ook eens: een minimalistische look in elke ruimte

Trend 4: patronen op planken

Opvallende van dit jaar is dat de patronen op planken steeds vaker terugkeert. Dit heeft zich, net als vorig jaar, zich in een stijgende lijn vol weten te houden. De opkomst van deze trend hebben we te danken aan de technologische ontwikkelingen van de PVC- en laminaatvloeren.

Budget: wat kost een vloer?

Dit is een vraag die bij veel mensen door het hoofd schiet, wanneer zij een vloer kopen. Logisch uiteraard, wanneer het gaat om een nieuwe vloer en dat kost nogal wat. Het vervelende van deze situatie is dat je niet direct een standaard antwoord klaar hebt liggen op deze vraag. Waarom? Dit heeft te maken met een aantal factoren, namelijk: type vloer, houtsoort, eventuele patronen, combinatie m.b.t. vloerverwarming etc.

Hieronder is een schatting weergegeven wat je per vierkante meter kwijt bent:

  • Houten vloer = 59 euro
  • Laminaat = 23 euro
  • Pvc vloeren = 35 euro
  • Pvc / vinyl rol = 22 euro
  • Tapijt = 20 euro

Bij Martijn de Wit zijn er vloeradviseurs beschikbaar om jou op weg te helpen naar de meest geschikte vloer voor bij jouw thuis. Je kunt daar in alle rust even langs gaan bij hun showrooms te Amsterdam of Schagen. Er zijn diverse soorten prijsklassen, een groot assortiment aan vloeren en allerlei soorten kleuren beschikbaar.