blog placeholder

Moet ik nog opzoek naar een architect?

Moet ik zelf nog opzoek naar bouwinformatie?

Hoe zit het met de bouwstijl en keuze hiervan?

Wat met de uitvoertermijn?

Wat met de kostprijs?

Sleutel op den deur ja of nee?

De sleutel-op-de-deur fomule trekt de laatste jaren nog héél veel aandacht, zeker niet zo negatie meer als jaren geleden toen de eerste sleutel-op-de-deur bedrijven de kop op staken.De toenmalige negatieve reputatie waarmee deze formule te maken had, behoord nu wel zeker tot het verleden, dankzij de positieve invloed van bepaalde woningbouw firma’s. Sleutel-op-de-deur bouwen brengt heel wat voordelen met zich mee, zoals de snelle uitvoeringstermijn van de sleutel op de deur bouwfirma of de eenvoud van de bouwformule.  Iets wat tegenwoordig heel wat mensen zich aan later verleiden, en terecht.

Deze woningbouw bedrijven nemen het gehele bouwproces op zich, indien nodig zorgen ze zelf voor een bouwgrond en zelfs voor tuin-en interieurinrichting.  Je kan zelf kiezen voor de graad van afwerking, indien je een handige harry bent en zelf de handen uit de mouwen wenst te steken, dan is dit voor bepaalde werken zeker mogelijk.

Moet ik nog opzoek naar een architect?

De meeste sleutel-op-de-deur bouwfirma’s hebben samenwerkingscontracten met vaste architecten, voor het ontwerp van de woning, niet enkel omdat hierdoor een lagere kostprijs kan verkregen worden, maar ook omdat deze architect vertrouwd is met de werkwijze van deze bouwfirma. Indien je liever wenst samen te werken met een eigen architect, dan is dit bij de meeste bouwfirma’s ook mogelijk.

Moet ik zelf nog opzoek naar bouwinformatie?

De meeste sleutel-op-de-deur bouwfirma’s hebben zelf voldoende informatie of kijkwoningen ter beschikking om je een idee te geven van de verschillende mogelijkheden en de kostprijzen hiervan. Op deze manier is het heel interessant voor jezelf om uit te maken naar welke bouwstijl je voorkeur gaat.

Hoe zit het met de bouwstijl en keuze hiervan?

Elke sleutel-op-de-deur bouwfirma heeft natuurlijk zijn eigen bouwstijl en voorkeur voor bepaalde materialen en technieken, waardoor men een interessante kostrpijs kan bereiken. Maar dit wil niet zeggen dat alle woningen die deze bouwfirma’s bouwen exacte copieën zijn van elkaar.  Als je enige fantasie hebt kan je je woning personaliseren naar eigen smaak. Natuurlijk zal de kostprijs dan iets hoger liggen dan de standaardprijs.

Wat met de uitvoeringstermijn?

Een groot voordeel van een sleutel-op-de-deur woning is de uitvoeringstermijn, die zeer kort is ivm traditionele woningbouw.  Er is maar één firma die je moet contacteren en rekening mee houden en dat is de sleutel-op-de-deur bouwfirma, zij regelen alles voor jouw, soms werken ze in eigen beheer en soms met onderaannemers.  Daarboven worden steeds dezelfde technieken gebruikt, waardoor alles perfect op elkaar aangesloten word.  Hierdoor heb je een enorme tijdsbesparing omdat je zelf niet opzoek hoeft te gaan naar aannemers voor elk onderdeel van je woning, ook hoef je geen offertes te vergelijken van verschillende onderaannemers.

Wat met de kostprijs?

De prijs van een sleutel-op-de-deur woning is meestal niet hoger dan die van een traditionele woning, natuurlijk hangt er veel af van je keuze.  Het is normaal dat een standaard woning veel goedkoper is dan een volledig gepersonaliseersde woning.  Maar dit is je eigen keuze naar gelang interesse en budget.