man weet het niet meer bij de verhuizing

De meeste mensen willen niet denken aan een verhuizing. Iedereen kent tenslotte wel de horrorverhalen over beschadigde meubels of verdwenen waardevolle spulletjes. Toch verhuist iedereen wel een paar keer in het leven en dan kan je het maar beter goed organiseren. Hieronder vind je wat handige tips om echt grote problemen te voorkomen. Bij een verhuizing is het vooral belangrijk om de tijd ervoor te nemen. Het maakt niet uit of je een professionele verhuizer in de hand neemt of het zelf doet: haastige spoed bij een verhuizing is geen goed idee.

Materialen

Voor een efficiënte verhuizing heb je een aantal zaken nodig voor de verpakking. Denk aan verhuisdekens, verhuisdozen, verpakkingsmateriaal, tape en vulmateriaal. Maar denk ook aan de details. Voor kleine maar belangrijke items, zoals sieraden en schroefjes zijn gripzakjes erg handig. Hiermee kan je voorkomen dat juist deze kostbare zaken kwijt raken bij de verhuizing. Wil je kleding en andere zaken probleemloos vervoeren, kies dan voor verzendzakken. Daarmee kan je spullen praktisch van het oude naar het nieuwe adres vervoeren. Verpakkingstape is natuurlijk onmisbaar.

Aandachtspunten bij een verhuizing

Leer van de fouten van anderen en hou rekening met de onderstaande zaken.

1. Verhuizen in de zomer

Uiteraard heb je het niet altijd voor het zeggen wat de datum van de verhuizing betreft, maar als dat in hartje zomer plaatsvindt, moet je extra maatregelen nemen. Sjouwen in de zomerhitte is geen pretje en dan moet er een koele plaats in de schaduw zijn en verfrissingen om de verhuizers (professioneel of familie/kennissen) bij te laten te komen.

2. Meten is weten

Het gebeurt helaas iedere dag wel een aantal keren. De verhuiswagen is op bestemming en dan blijkt dat die prachtige kast of dat comfortabele bankstel niet naar binnen kan in de nieuwe woning. Kan jij je voorstellen wat een commotie en teleurstelling dat oplevert? Ga dus aan het meten voordat alle spullen in de verhuiswagen gaan.

3. De wasmachine verhuizen

Toen jouw wasmachine nieuw werd geleverd, is deze waarschijnlijk geïnstalleerd door de leverancier. De klemmen waarmee de trommel was vastgezet, zijn aan jou overhandigd zodat je die weer kan gebruiken bij een verhuizing. Ga je zelf verhuizen, vervoer de wasmachine nooit zonder de trommel goed vast te zetten. Kan je de klemmen niet meer vinden, zoek dan even op internet naar een nieuw setje.

4. Nooit brandbare of giftige spullen in de verhuiswagen

Brandbare of giftige spullen pak je niet in maar neem je op een andere manier mee. Een verandering van druk of beschadiging kan tot een ontploffing leiden van bijvoorbeeld een spuitbus. Gebeurt iets dergelijks dan ben jij daarvoor verantwoordelijk ook als je hebt gekozen voor een professionele verhuizer.

5. Koelkast

Uiteraard zorg je ervoor dat de koelkast leeg is en lades en rekjes zijn verwijderd. Er zit er ook flink wat koelmiddel in het apparaat. Een koelkast moet dan ook staand worden vervoerd om te voorkomen dat het middel zich ophoopt. Wordt jouw koelkast toch liggend getransporteerd, laat deze dan eerst 10 uur rechtop staan voordat je deze weer aansluit.