blog placeholder

Ook in 2013 dalen de huizenprijzen, naar verwachting met zo’n 7 procent. De huizenprijzen zijn inmiddels al gedaald naar het niveau van jaren geleden en nog zit de markt op slot.
Makelaars en vastgoedbedrijven ontwikkelen alternatieve manieren om een huis toch verkocht te krijgen. Ze sturen een stylist, werken aan sites waarop huizen kunnen worden geruild, bieden constructies met verkoopzekerheid.
Voor wie dit allemaal niet aandurft of wil: wat kun je zelf doen?

Zoals bekend is het verkoopaanbod hoog. Dat betekent, datvoor wie een huis wil kopen er voldoende keus is uit huizen die helemaal áf zijn. En betaalbaarder dan ooit. Zie hier je concurrentie. Wat kun je zelf doen?

Huis te koop

Klussen
Zorg dus dat je huis áf is, hoe frustrerend het ook is om tijd en geld te investeren in een huis waar je eigenlijk vanaf wilt. Maar je hoeft het niet heel gek te maken. Met een bouwmarktombouw om die kale wastafel en een nieuwe douchecabine staat je badkamer veel beter op de foto. Ja, vervelend, want dat doe je liever in je nieuwe huis. Realiseer je echter, dat je concurrentie hebt van huizen in de buurt en in dezelfde prijscategorie, waar de badkamer wèl af is.

Verven
Knalgroene of mahoniehouten keukenkastdeurtjes met koperbeslag zijn niet courant. Je hoeft hiervoor niet je hele keuken te vervangen.
Maar de kastdeurtjes wèl. Die kun je kopen of verven. Kies dan voor wit of roomkleur. Het geeft meteen een strakkere en modernere indruk.
Dat je huis goed in de verf moet zitten, spreekt voor zich. Dus pak de kwasten en kies voor een neutrale kleur (wit, room, beige) die zoveel mogelijk mensen aanspreekt of in ieder geval: niet tegenstaat. Een strak gesausd huis oogt fris en nieuw. Het geeft mensen het gevoel, dat ze niet meteen zelf aan de slag hoeven en dat is belangrijk.

Social media
Er zijn makelaars die aanbieden om een uitgebreide facebookpagina te maken voor jouw huis. De vraag is alleen, wat jou dat oplevert. Als het goed is, staat je huis immers al met goede foto’s en een duidelijke beschrijving op Funda. Het staat dus al goed, aantrekkelijk en duidelijk op het web.
De vraag is dan niet, waar je je huis nog meer op het web kunt plaatsen, maar hoe je ‘traffic’ (=bezoekers) krijgt naar de plek op het web waar jouw huis al te zien is. 
Maak daarvoor zelf een account (en verzamel connecties!) op Linkedin, Facebook, Hyves, Twitter. Vanaf hier kun je verwijzen naar Funda. Hier kun je ook updates kwijt over je huis, en dat helpt allemaal om je huis onder de aandacht te krijgen.

Feedback
Het is lastig om met andermans ogen naar je eigen huis te kijken. Er zijn dingen, die je zelf niet (meer) ziet. Je hoeft hiervoor niet persé een stylist in te huren. Vraag je vrienden en bekenden, wat zij nog aan jouw huis zouden veranderen. Moedig hen aan om eerlijk te zijn. Dat levert vaak verrassende en bruikbare suggesties op!