loungeset in de tuin

Een onmisbaar item in je tuin is natuurlijk een tuinstoel. Prettig om aan te zitten, eten, koffie te drinken of over te stappen naar een fijne borrel. Maar, hoe kies je de juiste tuinstoel en waar let je op in deze zoektocht? In deze blog geven we je handige uitleg over verschillende type tuinstoelen

Een veel gezien exemplaar is de verstelbare tuinstoel. Vroeger kenmerkte deze stoelen de tuinmeubelbranche door het witte, vaak plastic, uiterlijk. Tegenwoordig zijn er meer verfijnde keuzes mogelijk voor deze comfortabele stoel. De kleur wit is zeker niet weg uit het straatbeeld, echter is het plastic inmiddels omgezet in duurzaam en onderhoudsarm aluminium. Vaak met een afwerking in het zit- en ruggedeelte van textileen.

Dit materiaal vormt prettig naar het lichaam. Door de sterke basis van aluminium is het een stoel die op beide vlakken hoog scoort in comfort. De traploos verstelbare rugleuning zorgt ervoor dat je zelf eenvoudig een prettige stand kiest. Zet de rugleuning omhoog voor een actieve zithouding die bijvoorbeeld tijdens het eten prettig is. Voor het uitbuiken is een standje lager vaak fijner. Voor extra comfort kies je hier een passend kussen bij.

De dining, of ook wel eetkamerstoelen, komen daarna. Deze variant komt in een vaste vorm en is niet te verstellen bij de rug of benen. Het model is vaak tijdloos en kan uit verschillende materialen bestaan, zoals aluminium, hout of een wicker afwerking. De stoelen zijn in diverse prijsklassen beschikbaar. Ook zijn ze verkrijgbaar in combinatie met een goedkope tuinset, of een kwalitatief beter, hoger geprijsd exemplaar.

Om maximaal te ontspannen kies je voor een lounge tuinstoel. Dit is een lager en dieper model stoel, verkrijgbaar in de welbekende materiaalsoorten. Deze stoel kun je als setje combineren met een bijzettafel, of je kiest hem uit dezelfde serie als je dining tuinstoelen of loungeset. Zo behoud je de eenheid in je tuin. 

Een heel ander exemplaar is de hangstoel. Deze populaire stoel is niet meer weg te denken in tuinmeubelland. Vaak vind je deze stoelen in aluminium en wicker (vlechtwerk) materiaal. Een heerlijke stoel om fijn in weg te kruipen met een goed boek. Door de ei-vorm van deze stoel omsluit hij wat meer en zorgt voor een geborgen en veilig gevoel. 

High dining, oftewel hoog dineren is ook een optie. Dan kies je voor een barstoel of -kruk. Deze stoelen staan perfect in een leuk ingerichte borrelhoek in de tuin. De stoelen zijn in diverse materiaaltypes beschikbaar. De barkruk komt zonder rugleuning en is overal bij te plaatsen. De barstoel heeft wel een rugleuning en zorgt voor net iets meer comfort. Let hierbij ook op je lengte en een plekje voor je voeten. Het is prettig deze op een steuntje te kunnen laten rusten.