blog placeholder

Misschien ben jij ook wel zoekende naar de woonstijl die bij je past. Er zijn zoveel mooie interieurs, vaak heeft iemand wel een bepaalde voorkeur, maar het kan ook zo zijn dat je ze allemaal mooi vindt. Hoe vind je dan een interieur wat bij je past? Heb jij ook zoveel ideeën, een uitpuilende map vol met plaatjes en ben je snel verliefd op een interieur? Dan worstel je met een interieur crisis. Het voordeel hieraan is dat je waarschijnlijk alles mooi vindt, dus je hebt al snel een huis wat je mooi vindt. Maar hoe zorg je nu dat je tot één bepaalt interieur komt? Een afgestemd interieur zorgt voor eenheid en rust in je woning.

Een probleem wat zich vaak voordoet bij het maken van keuzes is de onzekerheid, vaak gaan mensen twijfelen over hun keuzes. Is dit wel de juiste kleur? Kies ik wel een leuk schilderij? Welke vloer wil ik nu echt? Wanneer je zelf zeker bent van je zaak moet je partner het hier ook wel mee eens zijn anders ga je misschien weer twijfelen. Hoe kom je achter de stijl die bij je past? En hoe combineer je jouw smaak met de smaak van je partner? Lees hier een aantal tips.

 

Tips voor jouw interieur

Stap 1

Verzamel plaatjes van ruimtes en interieurs die je mooi vindt en stop deze allemaal in een map. Het hoeft niet bij elkaar te passen, kijk hier dus niet naar, maar stop alles erin wat je mooi vindt. Laat je partner hetzelfde doen.

Stap 2

Bekijk alle plaatjes, van zowel je partner als jezelf. Hebben jullie dezelfde smaak? Zijn er dingen die overeen komen? Maak groepjes van de plaatjes die bij elkaar passen. Wanneer jullie plaatjes erg van elkaar verschillen kun je ook per stijl een map maken zodat het overzichtelijk blijft.

Stap 3

Bekijk de kleuren, materialen, texturen en vormen op de plaatjes. Komen deze overeen met die van je partner? Welke materialen vind je mooi? Welke vloeren spreken je aan? Welke voor vormen zou je wel in je woning terug willen laten komen? Kijk niet naar het geheel van de plaatjes, maar naar de basis. De basis moet uiteindelijk een geheel worden, de accessoires kun je verwisselen wanneer je ze beu bent.

Stap 4

Ga je eigen woning analyseren. Kijk naar de vormen, kleuren, materialen en texturen. Eigenlijk ga je hetzelfde doen als met de plaatjes. Welke factoren spelen een grote rol? Welke factoren ervaar je als storend? Probeer te schuiven met meubels en verkoop meubels die je storend vindt. Je kan je woning met accessoires meer naar je zin maken.

Stap 5

Maak van al je plaatjes een moodboard waarmee je echt de sfeer neerzet die je in je woning wilt hebben. Je kan ook verschillende moodboards maken wanneer je het lastig vindt om voor één sfeer te kiezen. Uiteindelijk dien je wel een bepaalde sfeer te kiezen en hier dan voor te gaan. Blijf schuiven, knippen en plakken tot je een moodboard hebt wat bij jullie wensen past. Combineer jouw smaak en de smaak van je partner en maak er iets moois van.