kerst klaar maken

December is de donkerste, koudste maar zeker ook de gezelligste maand. Tijdens de feestdagen mag je op alle vlakken gerust uitpakken. Net iets meer dan normaal, is in december juist heel leuk en wordt vaak gewaardeerd. Dus wacht niet langer en begin je huis onder te dompelen in groen, rood en hier en daar wat glitters. Vrolijk die donkere dagen op en zorg ervoor dat jouw huis in een gezellige kerstsfeer wordt ondergedompeld. In deze blog lees je tips terug, hoe jij het snelste de kerst in huis haalt.

Ga voor een overkoepelend thema

Kerstversiering is van zichzelf al best wel druk en opvallend. Dit is natuurlijk ideaal voor de creatievelingen onder ons. Maar voor iedereen die toch een beetje overzicht in de chaos wil scheppen, is het aan te raden om voor een themakleur te kiezen. Kerstversiering is er in alle kleuren, soorten en maten. Wanneer je meerdere versieringen in dezelfde kleur koopt, kan je er een heel mooi geheel van maken. Ga bijvoorbeeld voor overwegend wit en zilver, of zwart en rood, bruin en crème is ook erg mooi en dan zou je ook nog blauw en zilver kunnen proberen.

De laatste jaren is chique en grappige kerstversiering steeds populairder geworden. Onder chique wordt vooral goud en zilver met wit verstaan. Een mooie gouden engel of een zilveren kerstbal doet het goed in de groene boom. Hoe mooier de materialen en hoe aparter de versiering, des te chiquer het overkomt. Kerst Chique, komt ook veel terug op de tafelindeling. Wanneer je een kerstdiner organiseert, zou je voor stijlvol servies kunnen gaan, om alles een chique sfeer te geven. Daarnaast mag je tegenwoordig ook best humor in de kerstversiering terug stoppen. Koop bijvoorbeeld een dansende Rudolph the Red Nosed Reindeer. Zet hem op een prominente plek neer en lach met zijn allen om zijn gekke muziek en dansje.

De veiligheid staat voorop

De kerstversiering kan naast een kerstboom ook uit een kerstdorp, raamverlichting, buitenverlichting en hangende sokken boven de openhaard bestaan. Nu je zoveel meer spullen in huis hebt staan en hangen, is het belangrijk dat je de brandveiligheid goed in de gaten houdt. Vroeger deed men brandende kaarsen in de kerstbomen, in plaats van Ledlampjes. Doe dit nooit na, dan is de kans op een vervelende brand namelijk erg groot. Zorg dat alle lampen niet oververhit raken of te warm worden. Brandende lampen genereren best wat hitte en als je daar nepsneeuw overheen zou leggen, kan het al snel vlam vatten. Maar relax, wanneer je er verantwoord mee omgaat en de boel in de gaten houdt, kan er niks gebeuren. Geniet van de feestdagen en veel plezier met het versieren van jouw huis!