moderne slaapkamer

De komende maanden zullen we weer meer tijd thuis doorbrengen. Niet alleen door alle gezellige feestdagen die eraan zitten te komen, maar ook gewoon omdat het buiten een stuk kouder is geworden! Juist daarom is het erg leuk om je slaapkamer eens een make-over te geven. Misschien heb jij het al een hele tijd op de planning staan, maar kom je er maar niet aan toe. Onze tip? Maak er deze herfst of winter een paar dagen voor vrij. Dan heb je in de winter een frisse en gezellige kamer. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral verder en laat die Netflix-avondjes maar komen!

Maak een Pinterest-bord

Onze eerste tip is om een Pinterest-bord te maken. Dit is een app waarop je moodboards kunt maken door de foto’s die op het platform staan te ‘pinnen’. Het leuke aan deze app is dat het een vorm van social media is. Hierdoor staan er talloze foto’s op. Dit is dus het perfecte platform om je te oriënteren op stijlen. Als je jouw (nieuwe) stijl hebt gevonden, kun je er ook blijven hangen om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld naar kleursamenstellingen die elkaar complimenteren of laat je inspireren door de vele (DIY) decoraties.

Kies voor zuinige verlichting

Als je jouw kamer gaat upgraden, is de kans aanwezig dat je nieuwe lampen en lichtjes gaat verwelkomen. We willen je aanraden om goed op te letten welke lampen je in jouw kamer gaat hangen. Je wil namelijk niet te veel kwijt zijn aan de energierekening aan het eind van de maand. Kies daarom voor zuinige lampen. Probeer al jouw gloei- en halogeenlampen weg te gooien en ze te vervangen door ledlampen. Ledlampen zijn een stuk zuiniger en gaan tot wel negen keer langer mee! Een andere leuke en zuinige manier om licht én warmte te genereren is door meer kaarsen neer te zetten. Een kaars is ideaal voor deze winter. Het kost niks om aan te zetten, het is gezellig én het warmt de ruimte op. Wil je meer energie bezuinigende tips? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Verkoop je oude spullen

Onze laatste tip is om je oude spullen te verkopen. Er zullen waarschijnlijk spullen zijn die er nog prachtig uitzien. Verkoop die spullen op bijvoorbeeld Marktplaats, Vinted of in een Facebookgroep. Met het geld dat je hebt verdiend, kun je weer gaan kijken naar nieuwe meubels. Als je jouw oude meubels verkoopt, bespaar je een hele hoop kosten. Dan heb je meer geld om te investeren in mooie accessoires. Koop bijvoorbeeld bijpassend beddengoed, een mooie boekenplank of schaf leuke versieringen aan.