blog placeholder

Welk huis je kan aanschaffen hangt voornamelijk af van wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen. Vaker dan ons soms lief is krijgen we te maken met onverwachte kosten en wanneer we een maximale hypotheek hebben kunnen we deze kosten niet veroorloven. Laat je ook vooral geen hypotheek aanpraten, tussenpersonen zijn vaak razend over een beleggingshypotheek maar als je je niet zeker voeld bij de hypotheek moet je deze niet nemen!

Je hebt een goede baan en je voelt je zelfverzekerd over de toekomst. Wellicht heb je een partner en ben je nu klaar om een eigen huis te kopen. Vol met spanning bekijk je tientallen huizen op zoek naar het perfecte droomhuis dat aan alle criteria voldoet. Om er achter te komen of je dat prachtige huis kan kopen moet je weten wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen.

Er zijn diverse manieren om een beter idee te krijgen over hoeveel hypotheek je kan krijgen. Een populaire methode is het gebruik maken van een Online hypotheekcalculator. Hiermee krijg je snel een idee van wat je ongeveer kan krijgen bij de hypotheek verstrekker. Het staat alleen niet garant dat dit ook zal worden aangeboden.

Vanzelfsprekend gebruiken veel mensen tegenwoordig het internet bij het onderzoeken van informatie over de hypotheek die ze willen krijgen. Door het gebruiken van diverse zoekwoorden in Google kan je veel informatie vinden over hoeveel hypotheek je kan krijgen.

Na lang online te zoeken naar informatie heb ik het meeste gehad aan hoeveelhypotheekkanikkrijgen.org. Deze website heeft een simpel design gebaseerd op een FAQ en beantwoordt alle vragen over hoeveel hypotheek je kan krijgen.

Wanneer je nog specifieke vragen hebt is er verder nog de optie om gebruik te maken van forums. Je kan bijvoorbeeld vragen stellen op het hypotheek forum en TROS radar. Het kan verder ook interessant zijn om vragen van andere leden te lezen.

Het makkelijkst is natuurlijk om informatie op internet te vinden. Maar aangezien het kopen van een huis een immense investering is, is het wijs om het advies te krijgen van een of meerdere hypotheekadviseurs te krijgen. Wanneer je het advies van meerdere hypotheekadviseurs vergelijkt krijg je sneller een objectief beeld van hoeveel hypotheek je kan krijgen. Ga niet op het woord van een adviseur af, als je twijfeld aan een uitspraak van de ene adviseur, leg dit dan bij de andere voor.

Denk goed na over je hypotheek, sommige maandelijkse lasten kan je nu nog dragen maar kan je dat in de toekomst ook? Sommige mensen krijgen kinderen en onderschatten wat de kosten zijn van elk kind. Ook zijn er mensen die in de toekomst minder gaan werken en er dan op inkomen achteruit gaan.

Als je gaat voor een maximaal hypotheekbedrag dan kan het lastig worden om je geld te besteden voor andere leuke dingen. Laat je ook vooral geen hypotheek aanpraten, tussenpersonen zijn vaak enthousiast over een beleggingshypotheek maar als je je niet prettig voeld bij de hypotheek moet je deze niet nemen!

Het is verder verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie. Je krijgt al vrij snel NHG wanneer je voldoende inkomen hebt en kan aantonen dat je een vast dienstverband hebt.

Het hebben van NHG heeft een aantal voordelen. In het geval dat je jouw hypotheek niet meer kan betalen en dat je de woning moet verkopen kan het zijn dat de opbrengst van de verkoop lager is dan jouw hypotheekbedrag. Wanneer dat gebeurt neemt NHG de rest schuld over.

Er zijn ook een paar nadelen aan Nationale Hypotheek Garantie. De totale kosten – met inbegrip van notariskosten, afsluit provisie, eventuele verbouwingskosten en overige kosten – mag maximaal ´┐Ż 350.000 bedragen. In sommige gevallen waar je inkomen te laag is kom je niet in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie.

Het is dus cruciaal om goed ge´┐Żnformeerd te zijn voordat je een hypotheek neemt. Genoeg mensen raken nog in problemen omdat zij een hypotheek hebben genomen die ze achteraf niet konden bekostigen. Als je het advies volgt in dit artikel zal je alle informatie hebben die je nodig hebt om een hypotheek te nemen waarbij je ’s nachts met een gerust hart in slaap kan vallen.