blog placeholder

Zoals je kunt lezen in mijn artikel voordelige-aanpassing-bouwplan-veranda-afdak hebben we een voordelige veranda gebouwd in onze achtertuin. We hebben hem bewust zo gebouwd dat hij over de breedte het hele terras overdekt. De veranda voldoet goed maar als het hard regent stroomt het regenwater van het hele terras en dat wat van de veranda komt onder de veranda door naar het padje naast de schuur waar het wegloopt naar de openbare weg. Dat bleek toch vervelender als ik verwacht had dus zocht ik een oplossing.

Composiet terrastegels met ondermat:
Ik wilde eerst de schutting en de schuurwand van de veranda verven. Toen ik met een roller de eerste laag grondverf had aangebracht vielen in de schuurwand opeens de tientallen gaatjes op waar de spijkers in waren geschoten. Ik had geen houtplamuur meer dus ging ik naar de Gamma om een tube houtplamuur te halen. Eenmaal in de Gamma ging ik meteen kijken of ze ook een oplossing hadden in de vorm van vlonders o.i.d. waar het water onderdoor kan stromen. Na even zoeken vond ik die in de vorm van composiet terrastegels met ondermat. De prijs viel me echter tegen, € 24.95 voor 4 terrastegels van 30 x 30 cm, dat was op dat moment boven mijn budget.

Detail

Hoe ik goedkoop aan nieuwe composiet terrastegels kwam?
Omdat ik de composiet terrastegels in de normale stelling van de Gamma winkel te duur vond liep ik naar de kassa om mijn tube houtplamuur af te rekenen. Zoals wel vaker liep ik even naar de op = op hoek rechts van de kassa’s. Ik zag het niet meteen maar toen ik één van de, aan de zijkant waar ik tegen opkeek witte, dozen uit het op = op rek haalde zag ik dat het terrastegels  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm waren voor de helft van de prijs. Ik had 10 m2 nodig en er lagen 13 pakken. Ik ging er blind van uit dat er 1 m2  per pak in zat en nam ze dus alle 13 mee voor maar € 9,98 per pak.

Pak terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs

Hoe kom je goedkoop aan nog meer nieuwe composiet terrastegels?
Thuisgekomen vertelde ik het goede nieuws aan mijn vrouw en haalde een paar tegels uit een doos om ze te bekijken. Mijn schoonmoeder zag ze ook en vond ze ideaal om er een aantal voor haar achterdeur te leggen op haar marmeren tegels. Ik zei dat ik er waarschijnlijk wel een aantal overhield. Om te bepalen hoeveel ik er over hield haalde ik de eerste doos helemaal leeg. Tot mijn onaangename verrassing zaten er meer 4 composiet terrastegels in. Er bleek dus maar 0,66 m2 per doos in te zitten. In plaats van te veel had ik dus veel te kort composiet terrastegels. Toen bedacht ik dat de Gamma in Hoorn er misschien nog een paar zou kunnen hebben. Ik stuurde een e-mail naar Gamma Hoorn met de vraag of ze wellicht ook nog 6 pakken terrastegel  antraciet Lava Easy-Click 30 x 30 cm voor de helft van de prijs hadden liggen. Ik kreeg vrij snel dit antwoord: Goedemorgen meneer Laan, heeft u voor ons de barcode van het product. (dat is het 13 cijferige nummer onder de streepsjes code). dat kan ik het voor u opzoeken in onze voorraad en eventueel ook bij andere bouwmarkten kijken of zij nog wat voor u hebben. een foto van de barcode mag ook. alvast bedankt, Sharon. Ik antwoorde hierop: Goedemorgen Sharon, Bedankt voor je snelle reactie. De barcode is: 8711247601890. Ik hoop dat ze er nog zijn. Als dat het geval is, is het dan mogelijk om ze naar Gamma Grootebroek te laten komen ? Alvast bedankt voor de moeite en ik hoor het graag. Dik Laan. Ik kreeg vervolgens een paar minuten later een voorraadoverzicht van de bewuste composiet terrastegels van een tiental Gamma’s in mijn provincie met naam, adres en telefoonnummer. Ik belde vervolgens met de na Hoorn dichtstbijzijnde Gamma in Purmerend. Deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 23 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click, ze gaven echter nog geen korting omdat het er nog genoeg waren voor een middelgroot terras. Ik belde vervolgens met Gamma Heerhugowaard, deze Gamma had volgens de voorraadlijst nog 11 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click. Na overleg met de bedrijfsleider kon de baliemedewerkster van Gamma Heerhugowaard mij meedelen dat ik de 7 pakken terrastegels  antraciet Lava Easy-Click die ik nodig had ook voor half geld kon krijgen. Het koste me wel een tientje benzine maar al met al had ik dus de  uiteindelijk grote partij van 20 pakken die ik nodig had wel voor de op = op prijs van € 199,60,- in plaats van de normale prijs van € 399,60.

Composiet terrastegels