Depositphotos_195019560_S

Industrieel interieur is populair. De combinatie van staal, hout en zwart is er een waar veel mensen met een voorkeur voor stoer wonen tegenwoordig voor vallen. Kasten van staal, industriële lampen en stenen muren; de industriële stijl is echt onderscheidend. Deze stijl is over komen waaien uit Amerika, waar men als gevolg van een woningtekort leegstaande fabrieken en scholen ging omtoveren tot woonruimte. De staalconstructies en bakstenen muren bleven zichtbaar, waardoor de stijl ontstond. De stijl wordt ook doorgevoerd in de meubels die vaak uit staal, hout en glas bestaan; waaronder uiteraard ook dressoirs. Ben je momenteel je eigen industriële woonstijl aan het realiseren? In dat geval mag een industrieel dressoir niet ontbreken! In dé woonwinkel voor industriële meubels, Cavetown.nl, vind je een uitgebreid aanbod aan industrieel meubilair.

Hier moet je op letten met een industrieel dressoir

Wil je weten hoe je de beste keuze maakt voor een industrieel dressoir? We helpen je graag op weg met de punten waar je op moet letten. Zo bestel je gegarandeerd dé industriële kast die aan jouw esthetische- en praktische eisen voldoet.

Bepaal de ideale hoogte

Waar komt je industriële dressoir te staan? Wanneer deze vrij komt te staan hoeft deze namelijk niet aan een bepaalde hoogte te voldoen. Kies in dat geval simpelweg voor het dressoir dat je mooi en praktisch vindt. Komt het dressoir bij een eettafel te staan? Zorg dan dat het dressoir ongeveer dezelfde hoogte als de tafel heeft.

Deuren, lades of open vakken?

Dressoirs zijn er in vele vormen, maten en soorten. Zo kun je ook met de kastjes vele kanten op. De plaats van je dressoir en type spullen die je wilt opbergen bepalen voor een groot deel de keuze voor de indeling van het dressoir. Wil je er decoratieve elementen in kwijt? Kies dan voor open vakken. Wil je er dingen in opslaan die niet in het zicht hoeven te staan, zoals glazen en borden of koek en snoep? Kies dan voor een dressoir met deuren en lades.

Welk materiaal?

Qua materiaalkeuze zit je in een industrieel interieur goed met (gerecycled) hout, glas en metaal. Kies bijvoorbeeld voor een dressoir van massief hout en een zwart, ijzeren frame. Of wat dacht je van een meer vintage look met oud hout? Ook kun je de zeer minimalistische kant op gaan met een dressoir dat uit niet meer dan een zwarte, ijzeren frame bestaat met enkele bladen om decoratiestukjes op te zetten.

Welk onderhoud heeft het dressoir nodig?

Tenslotte is het goed om na te gaan hoeveel onderhoud je dressoir nodig zal hebben. Niet elke houtsoort heeft dezelfde eigenschappen, dus zullen verschillende houtsoorten andere vormen van onderhoud vereisen om het dressoir langdurig in goede conditie te houden. Om te voorkomen dat je meer tijd en energie kwijt bent aan onderhoud dan je ervoor over hebt is het dan ook goed je hierin te verdiepen.

Door deze stappen te volgen ben je goed op weg het perfecte industriële dressoir in huis te halen. Dit meubel is simpelweg onmisbaar door de praktisch toevoeging en voegt een stoer uitroepteken toe aan de ruige uitstraling van de ruimte.