blog placeholder

Verhuizen kan een dure aangelegenheid zijn. Een verhuisbedrijf inhuren, inpakmateriaal aanschaffen, klussen en schilderen in je nieuwe huis, en eventueel nieuw meubilair aanschaffen kunnen allemaal onverwacht hoge kosten met zich meebrengen. Maar als je niet zoveel te besteden hebt, en je wilt toch verhuizen zijn hier enkele manieren om het goedkoper te maken, en om gemakkelijk geld te besparen. Hier zijn een aantal simpele tips om wat geld op te besparen op de kosten van een verhuizing.

Maak het verhuizen goedkoper

– Alles goedkoop inpakken

Verhuizen begint met het inpakken van al je bezittingen. Hiervoor heb je veel dozen en inpakmateriaal nodig. De dozen moeten van goede kwaliteit zijn anders vallen ze uit elkaar. En je moet voldoende beschermingsmateriaal hebben voor je breekbare spullen, zoals servies en vazen bijvoorbeeld. Bij veel kantoorhandels kun je mooie dozen en inpakmateriaal aanschaffen. Maar je hoeft niet alles gloednieuw aan te schaffen. Ga naar de supermarkt en haal daar gratis dozen. Misschien moet je een paar keer gaan kijken, of bij een aantal verschillende supermarkten langs voordat je genoeg stevige dozen hebt. En het is ook niet nodig om duur inpakpapier of piepschuim te halen om je breekbare spullen in te pakken. Gebruik in plaats daarvan materiaal dat je al in huis hebt. Pak het servies in handdoeken en kleren. Of gebruik oude kranten. Dit zorgt ervoor dat er niks breekt en kost je helemaal niets!

– Vraag uw vrienden en familie om hulp

Het kan erg duur zijn om een bedrijf in te huren om alle spullen te verhuizen. Het is veel goedkoper (gratis eigenlijk) om familie en vrienden te vragen om te helpen. Zij zullen graag helpen, en als iedereen een dag of een paar uur meewerkt schiet het al een hele hoop op, zonder dat je veel geld uitgeeft om professionals in te huren. Vraag iedereen waar ze het best in zijn en wat ze het leukst vinden. Vraag sterke vrienden om te helpen verhuizen, vraag mensen die goed kunnen organiseren om te helpen met inpakken. Vraag mensen of ze willen helpen door hun auto beschikbaar te stellen. Als al je vrienden een keer rijden zijn al je spullen verhuisd en heeft het jou geen cent gekost.

In het nieuwe huis

– Kijk wat er aan het nieuwe huis moet gebeuren en houd het goedkoop

Moet er in je nieuwe huis geverfd of behangen worden? Zijn er dingen die gerepareerd moeten worden? Als je in een nieuw huis trekt zou alles naar behoren moeten werken. Als er bijvoorbeeld lekkende kranen zijn, of als de verwarming niet goed werkt, bel dan de verhuurder of de makelaar en zorg dat alles is gerepareerd voordat je erin trekt. Want lekkende kranen bijvoorbeeld, kosten niet alleen geld om te repareren, ze kunnen ook je waterrekening aanzienlijk verhogen. Kijk of schilderen en het leggen van nieuwe vloeren echt nodig is. Misschien hoeven niet alle muren opnieuw geverfd te worden, maar zijn er ook een aantal die er nog goed uitzien. Zoek goed uit wat voor spullen je nodig hebt om toch dingen te schilderen en op te knappen, en ga dan op zoek naar goedkoop materiaal. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om toch goede kwaliteit verf en vloer te vinden. Het loont zeker de moeite om eens goed rond te kijken en de prijzen van bijvoorbeeld de Gamma en andere bouwmarkten te vergelijken met prijzen van kleinere kluswinkels. Vraag wederom vrienden en familie om hulp. Kijk wie wat leuk vindt of goed kan, en laat mensen die goed zijn in schilderen, behangen of vloeren leggen dat ook doen. Ze zijn misschien geen professionals, maar dat betekent niet dat ze geen goed werk zullen leveren, en het bespaart je wederom een hoop geld.

– Zoek naar goedkope meubels

In plaats van nieuwe meubels kopen, kun je ook kijken in tweedehands winkels en op marktplaats voor leuke en goedkope aanbiedingen. Tweedehands kopen hoeft niet te betekenen dat dingen niet stijlvol of mooi zijn of niet bij elkaar passen. Als je even goed zoekt en kijkt zitten er vaak veel interessante dingen tussen. In dee meeste steden en dorpen is wel een kringloopwinkel. Een andere goede bron voor tweedehands meubels is marktplaats.nl. Daar staat vaak zelfs gratis meubilair op, onder de voorwaarde dat je het persoonlijk komt ophalen. Ook parketvloeren worden vaak tweedehands aangeboden op marktplaats. Dus kijk hoeveel oppervlak je nodig hebt, en ga op zoek naar een mooie aanbieding.