blog placeholder

Wie zou het niet willen! Een mooie,betaalbare woning op een prachtige locatie en tegelijkertijd dichtbij het centrum. Het klinkt als een droom, maar het is echt mogelijk.

Een tijdje geleden is een nieuw bouwproject gestart in het hartje van Tilburg,Intermezzo. Er worden twee complexen gebouwd. Het ene complex is geschikt voor twintigers, dertigers, veertigers en ook vijftigers. Er zijn 131 koopappartementen beschikbaar die in 2010 opgeleverd worden voor aantrekkelijke prijzen. In de toekomst komen er verschillende faciliteiten waaronder winkels, kantoren, garages en horeca. Je kunt kiezen tussen grote en kleinere appartement. Er zijn twee-, drie- of vier- kamers- appartement. Sommigen hebben een balkon of erker en anderen niet.

 

Aan de overkant van het plein bevinden zich 422 studentenwoningen. Studenten kunnen er kiezen tussen twee types kamer, Z1 en Z2. Type Z1 is geschikt voor één persoon met zijn oppervlakte van 28,5m2. De netto-huurprijs is ongeveer 325euro en de servieskosten bedragen ca 180euro. Het lijkt misschien heel duur, maar je krijgt een prachtige woningalleen voor je zelf. EN bovendien kunnen studenten ook huurtoeslag aanvragen en die kan oplopen tot 160euro per maand. Type Z2 is geschikt voor 2 personen met oppervlakte van 57m2. De netto-huurprijs ligt natuurlijk hoger, namelijk rond 480euro en de servieskosten bedragen ongeveer 200euro. Huurtoeslag is hier ook mogelijk indien je 23jaar of ouder bent. Servieskosten zijn kosten voor het licht, water, elektriciteit en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Verder komen er per 1oktober wasserettes waar de studenten gebruik van kunnen maken. Verder is het ook voor de studenten mogelijkheid om te parkeren en hun fietsen te stallen.

 

In de buurt staan ook de Universiteit van Tilburg,Avans Hogeschool en Fontys Juridische Hogeschool. Andere scholen zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De bushalte ligt op 5minuten loopafstand en het treinstation Tilburg West kan je lopend makkelijk in 12minuten bereiken. Het is ideaal voor studenten die in Tilburg studeren en van hun studenten leven willen genieten. Heel dichtbij ligt ook het winkelcentrum Westermarkt. Hier kan je alles kopen wat je nodig hebt. Je hebt hier winkels zoals Em-té,AH,ShoeTime,Only,Kruidvat en velen anderen. Ook het postkantoor bevindt zich hier.

 

Het ligt in een prachtige, rustige plek, maar het centrum ligt er niet ver vandaan. Daarom is het ideaal wonen, voor studenten, maar ook voor de anderen. De woningen zijn bovendien energiebezuinigend en dat leidt tot lagere energie kosten. Daarom is het vaak zo, dat er aan het eind van het jaar een deel van de servieskosten wordt teruggegeven. Maar als je meer gebruikt dan nodig is, moet je ook bijbetalen, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor door de energiebezuinigende apparatuur.