blog placeholder

Ben je op zoek naar raamdecoratie? Dan moet je veel beslissingen nemen. Er zijn namelijk best wel veel verschillende soorten raambekleding. Ook moet je kiezen uit materialen en kleuren. Het is belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt en dat je voor honderd procent achter deze beslissing staat. Natuurlijk is het fijn om te weten waar je op moet letten bij het zoeken naar geschikte raamdecoratie voor in huis. Wij helpen je alvast op weg.

1. Waarom wil je raamdecoratie?

Het is belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de rol die de raamdecoratie in jouw woning heeft. Wat is de reden dat je de ramen wilt afdekken? Zo kun je een kamer verduisteren met raamdecoratie, ideaal voor in de slaapkamer. Daarnaast zorgt raamdecoratie ervoor dat je licht in huis beter kunt regelen. Of ben je op zoek naar meer privacy in je woning? Na het stellen van het doel kun je op basis van deze kenmerken een juiste keuze maken.

2. Jaloezieën

Jaloezieën kunnen een bijzonder lichtspel in een ruimte creëren. Horizontale houten jaloezieen zijn bovendien ook een zeer praktische oplossing te noemen. Als de jaloezieën gesloten zijn, worden zonlicht en warmte nar buiten gereflecteerd, waardoor het binnen koel en donker blijft. In geopende toestand zorgt de lichtreflectie voor warmte en meer natuurlijk licht in huis.

3. Rollen maar

Een verduisterend rolgordijn is een van de mogelijkheden als je een ruimte wilt verduisteren. Maar let op: jaloezieën zijn nooit 100% verduisterend. Rolgordijnen zorgen voor privacy en beschermen tegen een laagstaande zon. De Linee Shade is bijvoorbeeld een rolgordijnen met twee soorten stof: transparant en niet-transparant. De stof wordt twee keer gebruikt, waarbij de achterste laag wordt bevestigd en de voorste laag kan worden verplaatst.

4. Plissés

Plissés zijn bijzonder geschikt voor gebruik in draai-kiepramen. Plisségordijnen geven je de vrijheid om te bepalen hoeveel licht je huis binnenkomt. De stof van plisségordijnen wordt in kleine plooien gevouwen, die als een harmonica open of uit elkaar kunnen worden geschoven. Je kunt dus zelf bepalen welk deel van het raam wordt afgeschermd.