oosterse lampen

Ben je van mening dat jouw woning niet bepaald sfeervol is? Dan wil je hier natuurlijk verandering in brengen. Het is namelijk niet gezellig om na een lange dag werken in een sfeerloze woning terecht te komen. Om jouw woning op te fleuren, moet je hier wel tijd in steken. Veel mensen zien dit als een probleem. Vaak wordt er gedacht dat het sfeervoller maken van een woning veel tijd kost. Je kunt het echter zo bont maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een vrolijke kleur op één van jouw muren smeren. Hierdoor voelt het in huis direct een stuk warmer aan. Het kan echter ook een stuk makkelijker. Je kunt jouw woning namelijk ook opfleuren met verlichting!

Koop nieuwe lampen

Er zijn genoeg Nederlanders die niet of nauwelijks aandacht besteden aan hun verlichting. Zolang een lamp brandt, vinden zij het wel goed. Behoor je ook tot de groep mensen die zo denkt? Dan valt er nog veel te winnen met verlichting in jouw woning. Een goede eerste stap om jouw woning op te fleuren is jouw verlichting vervangen. We doelen in dit geval niet op de peertjes zelf, maar op de lamp in zijn geheel. Koop bijvoorbeeld lampen die beter aansluiten bij de rest van jouw interieur. Het mag best een grote lamp zijn, want zoiets valt natuurlijk direct op wanneer iemand binnenkomt. Wil je echt een opvallende lamp hebben? Dan zijn oosterse lampen misschien wel wat voor jou. Al moeten deze lampen natuurlijk wel goed bij de rest van jouw interieur passen.

Denk ook aan de sfeerverlichting

Ga je verlichting vervangen? Dan is de kans groot dat je je voornamelijk tot de hanglampen richt. Logisch, want dit zijn natuurlijk de lampen die het meest in het oog springen. Om jouw woning op te fleuren is sfeerverlichting echter ook belangrijk. Helaas denken veel Nederlanders hier niet aan. Waarom deze verlichting zo belangrijk is? Omdat je zodoende niet in het felle licht hoeft te zitten wanneer het buiten donker is. De intensiteit van sfeerverlichting is namelijk een stuk lager dan die van plafondlampen. Doordat een lamp minder fel brandt, heerst er doorgaans een prettigere sfeer in huis. Ben je nog op zoek naar sfeerverlichting? Dan kun je voor kleine lampen kiezen die je op tafel of in de vensterbank plaatst. Kijk echter ook eens naar een lampenvoet die je bijvoorbeeld in de hoek van jouw woning kunt plaatsen. Zo’n lamp voegt namelijk ook onmiddellijk sfeer toe aan jouw interieur!

Vervang schakelaars door dimmers

Lampen aan het plafond vallen doorgaans onder de basisverlichting. Deze lampen gebruiken we om een donkere ruimte goed mee te kunnen verlichten. Hartstikke makkelijk natuurlijk, maar echt sfeervol wordt het er niet door. Waarom niet? Omdat je deze lampen enkel kunt bedienen met een schakelaar. Je zet ze dus alleen maar aan of uit, een middenweg is er niet. Gelukkig kun je hier wel verandering in brengen. Hoe? Door schakelaars te vervangen door dimmers. Je kunt de lichtintensiteit van een lamp zodoende zelf regelen. Vervang je schakelaars door dimmers? Zorg er dan voor dat je ook de juiste peertjes in een lamp hebt zitten. Niet alle lampen werken namelijk even fijn met dimmers.