sfeervolle woning

Heb je net de sleutel van je nieuwbouwwoning gekregen of mist je huidige woning net dat broodnodige stukje sfeer? Wij geven je een aantal tips waardoor je in no time een tijdloos sfeerimpuls aan je interieur kunt geven. Zo kom jij iedere dag thuis in een fijne woning overgoten met sfeer!

  1. Persoonlijke touch

Je interieur moet kenmerkend zijn voor jou als persoon. Bij thuiskomst moet je een goed gevoel krijgen en dat bereik je door een persoonlijk tintje aan je woning toe te voegen. Plaats spullen waarbij je het ‘ik ben thuis’ gevoel opwekt. Dit kunnen souvenirs van vakanties zijn maar ook foto’s van andere mooie herinneringen.

  1. Basiskleuren combineren

De kleuren van je woning zijn allesbepalend voor de sfeer. Het is verstandig om rustige tinten als basis te gebruiken en deze te combineren met (felle) kleuren die een fijn gevoel bij je oproepen. De kleur Spiced Honey is door het verfmerk Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar. Een muur met die kleur in combinatie met een bruinleren bank zorgt voor een gaaf effect!

  1. Sfeervolle decoratie

Decoratie als sierkussens en plaids zijn enorm effectief wanneer je sfeer wilt toevoegen aan je interieur. Kies voor gave printjes op je zachte sierkussens die passen bij de kleuren en sfeer van je woning om eenheid te creëren. Verder is er niets fijner dan een serie te kijken op je comfortabele bank onder een zachte plaid met je lievelingswijn, toch?!

  1. Het juiste licht

Met licht kun je spelen tussen verschillende sferen en settings. Wanneer meer sfeer je hoofddoel is, is sfeerverlichting de ‘way to go’. Deze lampen kun je geheel naar wens afstemmen zodat je ook een sfeervolle zachte verlichting kunt voeren. Kaarslicht is natuurlijk de sfeervolste verlichting. Geurkaarsen hebben een dubbele werking. Niet alleen zorgt het wapperende kaarslicht namelijk voor een ultiem relax gevoel, ook wordt je neus constant geprikkeld door jouw favoriete geur. Ideaal dus!

  1. Raambekleding is allesbepalend

Iets waar je onbewust de hele dag tegenaan kijkt: raamdecoratie. Doordat je met je raamdecoratie de lichtinval bepaalt is het een van de belangrijkste aspecten van de sfeer van je woning. We hebben de meest sfeervolle raamdecoratie op een rijtje gezet:

Goedkope shutters: Shutters geven je woning een enorm luxe uitstraling. Shutters kun je helemaal openklappen wat een gaaf effect geeft!

Horizontale jaloezieen: Horizontale jaloezieën, ook wel houten jaloezieën, kunnen bestempeld worden als onze favoriet. Met houten jaloezieën kun je je woning met horizontale zonstreepjes vullen wat voor een enorm sfeervol effect zorgt.

Vitrage gordijnen: Vitrage gordijnen zijn gemaakt van een lichtdoorlatende stof. Hoewel dit gordijn niet heel veel licht tegenhoudt zorgt het toch voor een heel gaaf effect!

Voeg met de juiste sfeer de finishing touch aan je interieur toe!