blog placeholder

Een paar jaar geleden was het ontwerpen van een 3D keuken ontwerp nog een dure specialistische  bezigheid. Toen kon je daar alleen voor terecht bij een keukenspeciaalzaak, een binnenshuisarchitect of een andere professionele ontwerper. De benodigde 3D ontwerp software was toen namelijk nog heel duur en er was een zware computer voor nodig om de vector ontwerpen te renderen. Het ontwerp werd namelijk gemaakt met behulp van vectorvlakken zonder kleur en vooral voor het inkleuren (renderen) was heel veel werkgeheugen nodig.

De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Gratis 3d keuken ontwerp software:
De laatste jaren is de 3D keuken ontwerp software stukken goedkoper geworden en zijn er zelfs gratis 3D keuken ontwerp programma’s te verkrijgen. Natuurlijk kun je één van die gratis 3D keuken ontwerp programma’s op je computer installeren maar wat nog makkelijker is het gebruiken van een gratis online 3D keuken ontwerp applicatie. Het voordeel hiervan is dat je niets hoeft te installeren op je computer en dat alle componenten die je gebruikt ook daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

Zelf aan de slag:
Een leuk en makkelijk werkend voorbeeld van een online 3D keuken ontwerp applicatie is die van de Keukenkampioen. KLIK HIER OM HEM TE STARTEN: http://www.online-designer.nl/keukenkampioen (werkt het best in Internet Explorer).

De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Stap 1 aanmelden:
Om gebruik te maken van deze online 3D keuken ontwerp applicatie moet je je eerst aanmelden met je voorletter, je achternaam, je adres, je huisnummer, je postcode, je telefoonnummer en je e-mail adres. Als je hier bezwaren tegen hebt kun je je ook aanmelden met mijn gegevens, zie de afbeelding hierboven.

Stap 2 greepstijl:
Bij de tweede stap wordt gevraagd om een keuze te maken of je wel of geen handgrepen op je keukenkasten en lades wilt hebben.

Stap 3 vorm van de keuken:
Bij de derde stap wordt gevraagd om de vorm van je keuken te kiezen. Je kunt kiezen uit een rechte keuken, een hoekkeuken of een keuken met een eiland.

Stap 4 naar smaak aanpassen:
Nu kom je bij de eigenlijke 3D editor waar je je keuken naar eigen smaak kunt aanpassen. Met deze 3D editor kun je het fronttype, de frontkleur, de zijkantkleur, de plintkleur, de plinyhoogte, het werkbladtype, de werkbladkleur, de werkbladdikte, de handgreepkleur en de handkleurrichting.

Stap 5 elementen toevoegen:
Als je al je voorkeuren hebt ingesteld kun je keuken elementen toevoegen door middel van “drag and drop”. Alle elementen nemen automatisch de ingestelde voorkeuren over bij het plaatsen in je 3D keuken.

Stap 6 aankleding van de keuken:
 Om een beeld te krijgen hoe je keuken in een bewoond huis staat kun je ook tafels, stoelen, lampen en zelfs een computer een tv of planten in je 3D keuken ontwerp zetten.

De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Stap 7 eindresultaat:
Als laatste stap kun je je 3D keuken ontwerp afdrukken, opslaan, doorsturen naar een vriend of een afspraak maken met de leverancier. Ook staat hier een keurige opsomming van alle elementen die je in je 3D keuken ontwerp hebt gebruikt.

Conclusie:
De online 3D keuken ontwerp applicatie is een leuke manier om zelf gratis diverse keukenvariaties uit te proberen zonder software te hoeven downloaden of aanschaffen.