minimalistische look

Less is more tegenwoordig en veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun ruimte zo minimalistisch mogelijk in te richten. Voor de een is het een eitje om te wonen met zo min mogelijk spullen terwijl de ander er nog moeite mee heeft. Ben jij ook op zoek naar die minimalistische look, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wellicht helpen deze tips je!

Bespaar ruimte met efficiënte meubels

Meubels die verschillende functies hebben, zijn erg handig als je jouw kamer een minimalistische uitstraling wil geven. Het scheelt namelijk weer opbergruimte die je moet zoeken in een kast of iets dergelijks. Heb je een bed met daaronder vakken of lades, kun je hier een hele hoop spullen in kwijt. Dat helpt enorm, zo hoef je niet een extra kast of tafeltje neer te zetten.

Strak en simpel meubilair

Een minimalistische inrichting vraagt om strakke en simpele items. Ga dus op zoek naar meubilair, voornamelijk zijn dit zwarte en witte meubelstukken. Natuurlijk is kleur niet verboden, maar in een minimalistisch interieur zie je over het algemeen weinig kleur en veel items in de ruimte zijn zwart, wit of van glas gemaakt. Wel leuk is natuurlijk om één kleur eruit te laten springen, door bijvoorbeeld een felgekleurd kussen op de bank te leggen of een mooie vaas met bloemen in het midden van de salontafel te plaatsen.

Houd alleen hetgeen wat je nodig hebt

Als je weinig spullen in je ruimte wil zetten, moet je er ook voor zorgen dat je niet te veel spullen kwijt moet. Anders is het namelijk al snel makkelijk om ervoor te zorgen dat het vol staat en dat zorgt weer voor een rommelige uitstraling. Ga eens door al je spullen en kijk wat je echt nodig hebt en of er dingen zijn die je wel weg kunt doen. Vooral de kledingkast is vaak een plek waar dingen blijven liggen die eigenlijk al lang weg hadden gekund. Gooi eens wat spullen weg en je staat je versteld van hoe veel spullen je eigenlijk onnodig had.

Klein maar fijn

Een kleinere ruimte is makkelijker minimalistisch in te richten. Je zet namelijk vanzelf minder spullen in een kleine ruimte. Vind je het lastig om ook te kiezen voor kleinere meubels? Het plaatsen simpele van led verlichting helpt al heel erg. LED dimmer inbouw bijvoorbeeld staan in elke kamer mooi, en nemen geen ruimte in. Bovendien zorg je ervoor dat er geen andere lampen zijn die ruimte innemen.