hout beton schutting

Sta je voor de keuze om een nieuwe schutting uit te zoeken omdat je bijvoorbeeld recent bent verhuisd of omdat jouw schutting aan vervanging toe is? Er zijn verschillende soorten schuttingen van verschillende materialen. Zo zijn er schuttingen van metaal, hout beton en (douglas) hout. In dit artikel leggen we vooral de focus op hout beton schuttingen en schuttingen van douglas hout, in het kader van duurzaamheid. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

Wat is een hout betonschutting?

Door een hout beton schutting te kopen omhein je op een stijlvolle en duurzame manier jouw tuin of terras. Deze schutting bestaat uit een tuinscherm, meerdere betonplaten en betonpalen. De uitstraling van de schutting kun je vaak zelf bepalen. Dat komt omdat veel aanbieders tuinschermen kunnen leveren in diverse hoogtes. Daardoor kunnen de schuttingen gecombineerd worden met alle betonpalen en betonplaten.

Lange levensduur

Schuttingen van hout beton zijn stevig, veilig, en onderhoudsvrij. Beton is niet alleen oersterk maar dus ook nog eens duurzaam. Door dit te combineren met hout kun je genieten van een natuurlijke uitstraling en weet je ook zeker dat je er langer plezier van zult hebben. Door de betonband onder een hout beton schutting komen houten tuinschermen niet in aanraking met de grond. Er kan dan geen vocht vanuit de grond in het hout trekken wat ervoor zorgt dat het langer meegaat.

Uitleg over douglas hout schutting

Voor een douglas hout schutting ben je bij onder andere Tuinafscheiding aan het goede adres. Douglas hout is een duurzaam hout, gemiddeld heb je er ongeveer 10 tot 15 jaar plezier van! Douglas houten schuttingen zijn gemaakt van blank, onbehandeld douglas hout. Het hout heeft een roze-achtige, warme kleur. Door weersinvloeden verkleurt het hout naar zilvergrijs. Dit is een natuurlijk proces wat geen invloed heeft op de levensduur. Wil je liever de originele kleur behouden? Dan kan je ervoor kiezen om de juiste onderhoudsproducten aan te schaffen.

Het kopen van een schutting

Heb je al een keuze gemaakt tussen een hout beton schutting of een douglas houten schutting? Of wil je liever nog meer informatie over de verschillende types schuttingen? Dan is het aan te raden om in contact te komen met een schuttingen specialist. Zij hebben verstand van verschillende soorten schuttingen, en welke het beste in jouw tuin passen.  Vaak kunnen zij ook hulp bieden bij het plaatsen van de schutting.