blog placeholder

In de wat oudere huizen heeft men in de ramen niet altijd dubbelglas aangebracht. Zeker wanneer u een woning hebt die gebouwd is voor de jaren tachtig van de vorige eeuw, kan het met de energiezuinigheid en isolatie nog wel eens schorten. Elke verbetering in de isolatie van een dergelijke woning kan u enorm schelen in de kosten voor verwarming.

Energielabel

De regering heeft ook besloten, onder andere gedwongen door een tik op de vingers van de EU, om het energielabel verplicht te stellen. Daar ligt een kans voor eigenaren van woningen. Dubbelglas is een heel effectieve manier om uw ramen te isoleren, en dus het energielabel op te waarderen.
Dubbelglas kosten zijn behoorlijk hoog, maar meestal zal het geld redelijk snel terug te verdienen zijn in de vorm van besparingen in de stookkosten. Bij de verkoop van het huis zal de isolatie ook zijn waarde tonen. Niet alleen omdat u als verkoper voldoet aan de wettelijke normen, maar vooral omdat de woning aantrekkelijker wordt voor toekomstige kopers.

Hoe worden de dubbelglas kosten berekend?

De prijzen van dubbelglas beginnen bij ongeveer € 30 per vierkante meter beglazing. Dit is een gemiddelde prijs, iedere glaszetter heeft eigen tarieven. Ook zijn er vier isolatieklassen bij dubbelglas, Standaard, HR, HR+ en HR+. Een hogere isolatieklasse betekend dat de dubbelglas kosten ook hoger zijn. U kunt per klasse op een verhoging van ongeveer € 5 rekenen.

Let op; de glaszetter moet ook nog betaald worden

Het gemiddelde uurloon van een glaszetter is ongeveer € 30. Ook hier is het zaak voorzichtig te zijn, verschillende bedrijven willen nog wel eens spelen met cijfers om de prijzen lager te laten lijken. Een lager uurloon kan betekenen dat de prijs per vierkante meter gewoon verhoogd wordt. Zorg er dus voor dat u goed geïnformeerd bent voordat u een offerte accepteert.

Subsidie aanvragen?

De nationale subsidie op het aanbrengen van dubbelglas is helaas niet meer. Maar wanneer u even langsgaat bij het plaatselijke gemeentehuis kunt u er achter komen of uw gemeente nog wel een subsidie verstrekt. Die hoeft niet direct betrekking te hebben op isolatie of dubbelglas kosten, een subsidie op woningverbeteringen kan ook al helpen.
Het aanvragen van subsidie is niet altijd eenvoudig. En het betekend dat u papieren moet gaan invullen en zich aan normen en regeltjes moet gaan houden. Maar wanneer dat betekend dat de gemeente een deel van de rekening betaald kan het de moeite waard zijn.

De woning ziet er beter uit, en is dus meer waard

Een glaszetter is een vakman en de dubbelglas kosten moeten terugverdiend worden. U hebt de vakman in huis, en vakmensen zijn meestal wel bereid om over hun vak te praten en adviezen te geven. En het aanzien betekend veel.
Dat u dubbele beglazing aan gaat brengen of laat aanbrengen betekend dat een vakman al uw ramen onder ogen gaat krijgen. Maak daar gebruik van om ook de staat van onderhoud van de kozijnen weer op op peil te brengen.Wanneer niet alleen de beglazing en de isolatie verbeterd is, maar ook de manier waarop uw huis er uit ziet, verhoogd dat alweer, bijna ongemerkt, de waarde van uw woning.