blog placeholder

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect. 

Decoratietip: ontwerp een foto op hout

Wil je graag een mooie foto in je interieur ophangen die een natuurlijke en eigentijdse uitstraling heeft? Kies dan voor een nieuwe trend: laat een foto op hout printen, voor een origineel en een tikje eigenzinnig effect. Lees meer over wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren. Van een foto met houtstructuur heb je jarenlang plezier. Ook is dit product, dat in verschillende kwaliteitsuitvoeringen verkrijgbaar is, geschikt als decoratief cadeau.

Wat is een foto op hout?

Je foto wordt afgedrukt op populierenhout, vurenhout of larikshout. Het ene hout heeft meer noesten dan het andere type. Larikshout is ook geschikt voor buiten, als je de foto onder een afdakje ophangt. Doordat de witte kleuren in je foto niet geprint worden, krijgen deze kleuren een houtkleur en zie je subtiel de nerven en noesten, wat een heel natuurlijk effect heeft. De randen zijn strak, dus je hebt geen last van splinters of rafels aan de zijkanten.

In Amerika wordt deze manier van printen al heel veel toegepast. In Nederland begin je het ook steeds meer te zien. Printen op hout is een origineel alternatief voor een foto op canvas. Het effect is natuurlijk en roept een sfeer op van zon en licht of zelfs van een vakantie aan zee.

De mogelijkheden

Alle soorten foto’s zijn mogelijk om te verwerken op hout. Kies je favoriete foto uit, zoals een vakantiefoto, een natuurfoto, een foto van jezelf, van je huwelijk of van je kinderen. De foto kan meteen op het hout worden geprint. In dit geval kies je voor natuurlijk ogend hout. De tweede optie is dat het hout nog een afwerking in white wash krijgt. In beide gevallen blijft de inkt goed zitten op de ruwe basis van het hout.

Je foto kan geprint worden op een enkel stuk hout. Wil je een extra natuurlijk effect, dan kunt eventueel ook de keuze maken voor een paneel dat is opgebouwd uit horizontale of verticale planken. Kleine kiertjes zijn dan zichtbaar. Wat je ook kiest, een print op hout staat mooi in elk interieur. Bekijk op internet de verschillende soorten hout en afwerkingen, zodat je kunt inschatten wat jouw favoriete stijl is.

Standaard houten versie

Deze variant is geschikt voor als je van puur natuur houdt:
– Een gele gloed dankzij het hout, wat zorgt voor een natuurlijk effect
– Een goede zichtbaarheid van de houtstructuur
– Laat je een portret printen op deze houten versie, dan neem je het risico dat er een noest in het gezicht voorkomt

White wash uitvoering

Deze uitvoering is voor als je graag een modern effect wilt:
– De kleuren lijken het meest op die van de echte foto
– Er is een lichte zichtbaarheid van de houtstructuur, met de nerven en noesten
– White wash is meer geschikt voor een portretfoto dan de houten uitvoering

Kies wat bij je past
Wie houdt er nu niet van frisse lucht en wind die ruist door de bomen? Haal de natuur maar lekker binnen, met een foto op hout. Hiermee heb je een wanddecoratie van goede kwaliteit, die mooi staat in elk type interieur, van klassiek tot ultramodern. Wil je gele en warme kleurschakeringen, dan kies je voor hout. Wil je het hout slechts heel subtiel zien en houd je van een witte gloed, dan is white wash het mooist. Op Print-things.nl kun je zelf uitkiezen wat bij je past.