vrouw aan het douchen

Douchen valt voor de meeste mensen onder de dagelijkse routine. Helaas is het tegenwoordig echter een dure aangelegenheid geworden. Kosten blijven stijgen, waardoor gasrekeningen hoog op kunnen lopen. Met name in de winter kan dit problemen veroorzaken. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je comfortabel kunt douchen, terwijl je tegelijkertijd bespaart op gaskosten. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder en ontdek de beste tips voor een lage gasrekening!

Besparen op gaskosten met een waterbesparende douchekop

De meest eenvoudige manier om te besparen op gaskosten, is een waterbesparende douchekop. Hiermee kun je net wat langer douchen, zonder dat je extra moet betalen voor gas en zonder dat je inlevert op kwaliteit.

Een waterbesparende douchekop bevat een speciaal systeem waardoor het water in fijnere druppels verdeeld wordt. Hierdoor heb je aanzienlijk minder water nodig, terwijl je nog steeds optimaal geniet van je douche.

Neem kortere douches

Vaak vinden we lang douchen prettig. Dit komt echter voort uit gewenning en gewenning kun je aanpassen. Een van de beste manieren om kosten te besparen en toch comfortabel te douchen, is dan ook simpelweg korter douchen. Vind je het lastig om korter te douchen? Je haar minder vaak wassen is een goede manier om dit te doen. Hang bovendien een timer in de douche, zodat je precies weet hoe lang je onder de douche staat. 

Verlaag de douchetemperatuur

Wie gebruikmaakt van een thermostaatkraan in plaats van een mengkraan, kan zelf de temperatuur instellen op de juiste temperatuur. Houd hierbij altijd 38 graden Celsius aan. Dit is een comfortabele en gezonde manier om schoon te worden en te genieten van je douche.

Heb je een douchecabine? Dan kun je de thermostaatkraan zelfs nog iets lager draaien. Alle warmte blijft in de cabine hangen, waardoor je de kraan minder ver open hoeft te draaien om toch dezelfde gevoelstemperatuur kunt bereiken. Bovendien kun je je in een douchecabine warm afdrogen, waardoor je de elektrische badkamer verwarming niet aan hoeft te zetten. Zet je die toch graag even aan? Zet deze dan hooguit een uurtje aan, zodat je de ruimte niet onnodig verwarmt.

Extra tips voor een lage gasrekening

Ben je op zoek naar een manier waarop je nog meer kosten kunt besparen? Overweeg dan om de kraan uit te zetten wanneer je jezelf inzeept. Laat de douche bovendien niet langer stromen dan nodig om alle zeep goed weg te spoelen.

Uiteraard kunnen deze tips betekenen dat je wel inlevert op comfort. Een groot voordeel hiervan is echter wel dat je aanzienlijke kosten kunt besparen op je gasrekening. Bovendien kun je er uiteraard altijd voor kiezen om slechts af en toe te kiezen voor deze extra waterbesparende tips.