tuin met schutting

Een tuin is een plek waar je lekker kunt ontspannen en je eigen ding kan doen. Als je gaat zonnen in je tuin, wil je geen pottenkijkers, daarom is het verstandig om privacy te creëren. Dit kan al simpel met een hekwerk voor schuttingen en dat is niet de enige manier. In dit artikel nemen we je mee in 5 oplossingen om meer privacy te creëren in je tuin, dus lees snel verder.

Schutting

De meest logische stap is om een hoge schutting neer te zetten. Schuttingen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Dus voor elke tuin is er wel de juiste schutting. Je kunt een behandelde of onbehandelde schutting nemen. Met een behandelde schutting blijft de schutting langer goed. Niet iedereen wil een hoge schutting, gelukkig zijn er hiervoor ook andere alternatieven.

Hoog groeiende planten

In plaats van een schutting kun je ook coniferen plaatsen. Dit is een plant die wintergroen is en die je nauwelijks water hoeft te geven. De regen die valt, is namelijk voldoende voor deze plant om te blijven leven. Wel moet je een conifeer snoeien, want deze plant groeit aardig snel. Als je minder wilt snoeien, kun je ook een boom in je tuin plaatsen. Let er wel op dat de boom niet te groot wordt, want dan neem je misschien het zonlicht  weg van je buren.

Pergola met planten

Een leuke toevoeging aan je tuin die privacy biedt, is een pergola. Dit is een constructie die vaak gemaakt is van hout. Dit zijn een paar palen in de grond, met daaroverheen een paar latten. Tegen een pergola kun je klimplanten aan zetten en hierdoor vallen de palen bijna niet op. Een pergola met planten zorgt voor groen in je tuin en biedt naast privacy ook schaduw.

Zonnedoek en parasol

Als je geen fan bent van de pergola met planten, dan kun je een pergola nemen met zonnedoek. Een zonnedoek biedt schaduw, privacy en, in tegenstelling tot planten, geeft het geen rotzooi. Mocht je naast een zonnedoek, pergola of schutting nog steeds niet genoeg privacy hebben, dan kun je ook een parasol plaatsen in je tuin. Wel is het verstandig om een parasol dicht te vouwen als er veel wind is. Je wilt tenslotte niet dat je parasol wegwaait.

Tuinmeubels

Naast een schutting en planten, kunnen tuinmeubels natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Het lijkt misschien zo dat tuinmeubels geen privacy bieden, maar dit doen ze toch. Dit komt doordat je tuinmeubels op allerlei verschillende manieren in je tuin neer kunt zetten. Als je jouw tuinmeubels dicht bij het huis zet, dan creëer je een meer gesloten persoonlijke plek. Als je de tuinmeubels in het midden van de tuin zet, dan is dit minder privé. Varieer dus met de mogelijkheden die er zijn. Iedereen heeft tuinmeubels nodig in zijn/haar tuin om tot rust te komen. Door een paar goedkope tuinmeubelen aan te schaffen, maak je tuin gelijk een stukje gezelliger. Geniet ervan!