radiator op zolder

Elektrische paneelradiatoren zijn populairder dan ooit. Toch wordt het grootste deel van Nederland nog verwarmd door gas, maar die houdbaarheid staat helaas wel op het spel. Als alternatief voor vervuilende energiebronnen heb je wind- en zonne-energie. Opgevangen energie hiervan kan gebruikt worden voor de elektriciteit in huis en dus ook: elektrische paneelradiatoren. Kortom, dit type radiatoren zijn gemaakt voor onze toekomst. In dit artikel leggen we je nog even drie keer uit waarom.

Flexibiliteit

Een elektrische paneelradiator kun je overal in huis neerzetten, omdat je niet afhankelijk bent van afvoer van gas of warme vloeistof in huis. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt. Dat een elektrische radiator een elektriciteits slurper zou zijn is dan ook allang achterhaald. Sterker nog: met de stijgende gasprijzen en de komst van zonnepanelen en windenergie zal de elektriciteit alleen nog maar goedkoper worden. Tot slot is een conventionele verwarming aanschaffen een stuk duurder dan een elektrische radiator.

Geen centraal verwarmingssysteem nodig

Als je in iedere ruimte een elektrische radiator plaatst, dan is een compleet centraal verwarmingssysteem niet meer nodig. Veel oudere cv-ketels zijn nog aangesloten op grote, minder charmante radiatoren in huis die ook nog veel ruimte in beslag nemen. Een elektrische radiator kun je zelf neerzetten waar je wilt, is vaak compacter en daardoor kun je het esthetisch beter in je interieur kwijt.

Veiligheid van een elektrische radiator

Een elektrische radiator is een stuk veiliger in gebruik tegenwoordig. Dit komt omdat de elektrische panelen voorzien zijn van de nieuwste technieken, zoals oververhitting bescherming. Dit betekent dat de radiator vanzelf uitgaat als deze te warm wordt: fijn en veilig als je met kleine kinderen in huis woont.Ook kom je niet in aanraking met vloeibare brandstoffen en voorkom je een risico op gaslek. Een elektrische radiator is daarnaast ook onderhoudsvrij: wel zo prettig!