blog placeholder

Bossing, Mobbing, pesten door de baas
Op 7 januari 2015 ontving ik van de Open Universiteit een algemene uitnodiging voor een gratis Workshop Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (M.V.O.) gehouden op 16 februari 2015 in Utrecht van 18.30 tot 20.30 uur. Omdat wij toentertijd bij Bossingman BV ook bezig waren met het thema M.V.O. ben ik met deze uitnodiging naar Adolf gegaan met de vraag wie we voor deze M.V.O. Workshop zouden aanmelden. Hij stelde voor om, omdat ik me persoonlijk betrokken voelde bij het M.V.O. thema, samen te gaan. Ik heb me vervolgens direct via de website van de Open Universiteit aangemeld. Je kon je er alleen persoonlijk voor aanmelden dus heb ik de link naar Adolf doorgestuurd en hem mondeling meegedeeld dat hij zich persoonlijk aanmelden moest. Een paar dagen later heb ik hem er nogmaals aan herinnerd en bevestigde hij mij dat hij zich had aangemeld.

Omdat de Workshop op maandagavond 16 februari in Utrecht zou plaatsvinden vroeg ik Adolf vrijdag 13 februari hoe we daar maandag naar toe zouden gaan. Hij zei dat we met zijn auto samen naar Utrecht zouden rijden. De betreffende maandagmiddag vroeg ik hem om ±15.00 uur of het handig was als ik thuis mijn auto zou ophalen en naar de P+R bij Hoorn zou rijden zodat hij mij daar kon oppikken en mij daar laat in de avond (naar verwachting ±24.00 uur) na afloop de Workshop weer af kon zetten zodat hij geen  40 km hoefde om te rijden om mij weer thuis af te zetten. Hij zei toen opeens dat hij zich die ochtend had afgemeld voor de Workshop omdat hij de volgende ochtend vroeg naar Rusland moest. Ik ben toen naar huis gefietst en ben van daaruit met mijn eigen auto naar Utrecht gereden. Ik was een half uur te vroeg bij de Workshop dus ik ging naast de persoon zitten die de presentielijst bijhield. Na een minuut of 10 moest deze persoon naar het toilet en hij vroeg mij om de presentielijst bij te houden. Er waren een aantal namen doorgestreept op de presentielijst van de mensen die zich na hun digitale aanmelding hadden afgemeld. Ik keek of Adolf zijn naam was doorgestreept maar deze was niet een van de doorgestreepte namen. Ik ben toen alle namen van de lijst nagelopen om zijn naam alsnog door te strepen maar hij bleek niet eens op de lijst voor te komen. Hij had zich dus nooit aangemeld.

Ik had veel schriftelijke informatie gekregen en een aantal nuttige M.V.O. tools op internet dus toen Adolf een week later weer terug was uit Rusland wilde ik hem e.e.a laten zien en met hem bespreken. Zijn antwoord was toen “daar heb ik nu geen tijd voor, dat bespreken we volgende week wel eens met de benen op tafel”. Hij kwam er vervolgens nooit meer op terug en liet me stikken met mijn M.V.O. aspiraties.