blog placeholder

De klassieke bouw lijkt op zijn gat te liggen. Na een jarenlange periode van grote producties aan kantoorgebouwen en wijken lijkt het nu allemaal even stil te komen liggen. Veel bedrijven in de bouw hebben de afgelopen jaren aan personeel moeten inboeten of zijn failliet gegaan. Waarom zou je dan nu eigenlijk een bouwopleiding gaan volgen?

Doordat de bouw nu eigenlijk erg slecht lijkt te gaan zal deze branche er zeker de komende 20 jaren anders uit komen te zien. Er dient dus anders gewerkt te worden dan dat we nu gewend zijn, hierbij dient ook te worden gekeken naar het eigen werkveld.

bouw.jpg

Ontwikkelen in de bouw

Wanneer je begint bent in de bouw kom je met je opleiding vaak aan het startpunt in dit vak, wanneer je professional bent is het goed jezelf juist te blijven ontwikkelen en mee te gaan in de tijd. Het is dus puur aan de ondernemer om te kijken hoe deze ook in hardere tijden mee kan veren en er zelfs wellicht zijn profijt mee kan doen. Zo is de afgelopen jaren utiliteitsbouw, waarbij bestaande woningen worden aangepast voor ouderen, sterk gegroeid. Juist in dergelijke verschuivingen liggen dan ook kansen. Ook zullen de komende jaren meer en meer mensen gaan verbouwen in plaats van nieuwe woningen te bouwen. Wanneer je je specialiseert in renovaties en verbouwingen heb je dus statistisch gezien ook meer kans om een succesvolle carrière op te zetten in de bouw.

 

Waarom de bouw?

Wanneer je een mooi vak wilt leren met hierin perspectief naar de toekomst, dan is de bouw nog steeds een slimme keuze. Ben je creatief, kun je goed overweg met mensen en ben je graag bezig met je handen of heb je juist veel technisch inzicht? In de bouw zijn er allerlei verschillende soorten banen. Denk aan machinist, timmerman, tekenaar, calculator en ga zo maar verder.  In de bouw is het belangrijk dat je nieuwe oplossingen bedenkt voor bestaande problemen en hierbij creativiteit kunt gebruikt. Een baan in de bouw is vaak erg afwisselend en erg interessant.