blog placeholder

Er is veel informatie te vinden op internet omtrent thuiswerken. Men doet het voorkomen alsof er een groot aanbod thuiswerk is, er lijken veel ‘experts’ op de markt te zijn die via hun websites u vertellen hoe u aan thuiswerk komt.
Maar wat is nu de realiteit?
Hoe vind u thuiswerk?

Dit artikel helpt u op weg en biedt een confronterende en realisitsche kijk op de waarheid achter thuiswerk zoeken.

U ziet het helemaal voor u, thuiswerken is de ideale oplossing. Er zijn legio redenen waarom mensen op zoek gaan naar thuiswerk. Eén van de redenen is het beeld dat ontstaan is dat thuiswerk gemakkelijk te vinden is én een ideale manier is om snel geld bij te verdienen.
Dit beeld komt niet overeen met de werkelijkheid. In realiteit is er namelijk een vreselijk klein aanbod thuiswerk, er zijn slechts een handjevol thuiswerkcentrales die op zoek zijn naar thuiswerkers. Al deze thuiswerkcentrales bij elkaar zoeken naar een kleine 100 thuiswerkers. Ervanuitgaande dat er duizenden werkzoekenden naar thuiswerk actief aan het zoeken zijn verkleint dit de kansen op thuiswerk aanzienlijk.

Het overgrote deel van de werkzoekenden naar thuiswerk is op zoek naar licht inpakwerk of produktiewerk, hierin is weiniig werk te vinden. Omdat de vraag naar dit werk erg groot is zijn er spelers op de markt die misbruik maken van deze behoefte, zij bieden zogenaamd bemiddeling aan, stellen nep vacatures op om werkzoekenden over te halen zich tegen betaling in te schrijven …echter er wordt geen werk aangeboden.

Stelt u zichzelf eens de volgende vragen:

Zou u betalen om u in te schrijven bij een uitzendbureau?
Waarom dan wel betalen om u in te schrijven bij een thuiswerkorganisatie die claimt u werk te kunnen aanbieden?

Als er zo’n groot aanbod thuiswerk is, zouden thuiswerkcentrales dan ook niet via andere kanalen adverteren dan uitsluitend gebruik te maken van bemiddelaars?
Een thuiswerkcentrale die thuiswerkers zoekt hoeft zelden te adverteren. Doorgaans maken zij gebruik van hun eigen wachtlijsten, deze zijn soms 1 jaar of langer. Dat betekent dat zij een database hebben die hen 1 jaar lang voorziet van thuiswerkers alvorens zij zouden moeten gaan adverteren om nieuwe thuiswerkers te vinden.

Als u weet dat er zo’n klein aanbod thuiswerk is waarom blijft u zich dan vastklampen aan een strohalm?
Onderzoek heeft uitgewezen dat een grote groep werkzoekenden tegen beter weten in blijft hopen op het vinden van thuiswerk. De realiteit wordt uitgesloten, men houdt liever vast aan een vage droom dan dat men de harde werkelijkheid onder ogen wil zien. Houdt uzelf niet langer voor de gek, laat de gedachte dat er thuiswerk in uw schoot geworpen wordt los en neem zelf de verantwoording voor uw toekomst.

De beste kans op thuiswerk is investeren in uzelf
Veel werkzoekenden naar thuiswerk vergeten dat de beste investering die u kunt doen investeren in uzelf is. Blijf niet langer geld en tijd investeren in vage thuiswerk aanbiedingen. Ga concreet na waar uw sterke punten liggen, waar liggen uw ervaringen, welke kennis heeft u?
Er zijn talloze thuis studies die u de kans bieden uw kennis te vergroten en waarbij u een gratis ondernemerscoach krijgt die ondersteuning biedt bij het opzetten van uw eigen (thuiswerk)onderneming.

De ideale thuiswerkbaan is de baan die u zelf creeert
Heeft u al eens op een rijtje gezet wat u allemaal zou kunnen doen vanuit huis waarmee u inkomsten kunt genereren?
Vaak liggen daar meer en grotere kansen op het vinden van thuiswerk dan het vastklampen aan de illusie van het vinden van inpakwerk of produktiewerk dat u thuis kunt doen.

Kortom weet waar uw kansen liggen, wees u bewust van de misleiding die inspeelt op de niet realistische beelden ten aanzien van thuiswerken. Zorg dat u uzelf goed informeert, wees kritisch wanneer u websites bekijkt, wees kritisch wanneer u door het aanbod vacatures bladert.

Tot slot nog een paar feiten op een rijtje:

– betalen voor het inzien van vacatures is zinloos, er zijn talloze websites die een betrouwbaar aanbod vacatures tonen welke gratis in te zien zijn.
– inschrijven (en betalen) om uw kansen op thuiswerk te vergroten is weggegooid geld, thuiswerkcentrales maken geen gebruik van deze bemiddelaars.
– de beste kans om toch thuiswerk te vinden zoals inpak of produktiewerk is contact opnemen met thuiswerkcentrales in uw eigen regio. Deze zijn gewoon te vinden via bijvoorbeeld de Gouden Gids of Telefoongids.
– betaal niet voor overzichten met adressen en contact gegevens van thuiswerkcentrales. Deze lijsten worden uitsluitend opgezet met als doel geld te verdienen aan u als werkzoekende.