blog placeholder

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om van thuis uit of online wat bij te verdienen. Niet iedereen is daarmee even succesvol. Waar zou de focus op moeten liggen en wat is er tegenwoordig zoal mogelijk? 

Netwerk marketing is een veel besproken onderwerp. Wanneer u online onderzoek doet naar netwerk marketing mogelijkheden zult u zien dat er veel negatieve berichten te vinden zijn. Het wordt vaak vergeleken met piramide systemen, oplichterij of een mogelijkheid die ‘te mooi om waard te zijn’, is. Netwerk marketing is geen piramide spel, geen oplichterij maar mensen worden vaak wel verkeerd of misleidend voorgelicht over een mogelijkheid om met netwerk marketing geld te verdienen.

Er zijn veel netwerk marketing bedrijven die wereldwijd opereren die allen een verschillend product aanbieden. Anno 2011, met alle mogelijkheden op internet zien mogelijkheden met netwerk marketing er anders uit. Daar waar het voorheen moeilijk was om mensen te blijven vinden in uw omgeving, daar bieden bijvoorbeeld sociale netwerk sites nu nieuwe mogelijkheden. Een misleidende uitleg die vaak wordt gegeven bij netwerk marketing is het principe van het netwerk per persoon. Er wordt gezegd dat iedere nieuwe persoon weer zoveel nieuwe personen kan benaderen. Voor een beginner klinkt dat eenvoudig en lijken de mogelijkheden oneindig. In de praktijk is het echter vaak zo dat de omgeving van mensen niet zo snel enthousiast zijn als u. al snel raken de contacten op en dan stopt ook de business een heel eind.

De focus bij netwerk marketing zou niet meer moeten liggen op de eigen omgeving maar primair op internet. Het schrijven van artikelen, het maken van websites, youtube en vooral sociale media bieden zoveel mogelijkheden met een veel groter succes. Bekende marketing termen zijn ‘push-‘ en ‘pullmarketing’. Dat wil zeggen mensen iets ongevraagd aanbieden (push) of mensen bieden waarnaar zij op zoek zijn (pull). Via internet kunnen mensen worden bereikt die op zoek zijn, net zoals u, naar manieren om van thuis uit, als eigen baas geld te verdienen. Het zwakste punt aan netwerk marketing is het benaderen van bekenden die uiteindelijk niet geïnteresseerd zijn om vervolgens enkele maanden later te stoppen omdat het toch niet zo makkelijk was om genoeg mensen te vinden.

Netwerk marketing bedrijven die als geen ander geschikt zijn voor de mogelijkheden op internet zijn Global Domains International en Rolution. Beiden in de kern hetzelfde soort bedrijf met hetzelfde product/dienst. Zij bieden domeinnamen, tools om website te maken en online promotiemateriaal aan. Global Domains International bestaat al meer dan 10 jaar en is een bekende speler. Sinds 3 jaar is Rolution een nieuwe speler die met zijn interessant verdien model snel groeit. Deze bedrijven zijn zeer online gefocust en daarom erg geschikt voor deze vorm van netwerk marketing.

Stop met het vervelende benaderen van mensen die helemaal niet zitten te wachten op uw verhaal en op de mogelijkheid die u ze wilt bieden. Zorg dat de mensen die hierin zijn geïnteresseerd u kunnen vinden. Dat zijn uiteindelijk ook de mensen die net zoals u succesvol zullen zijn.