blog placeholder

Ja! Natuurlijk is het schrijven van artikelen leuk, maar met enige voorkennis op het gebied van redactionele taken wordt het nog leuker om te doen. De opleiding Journalistiek behoort zeker tot één van de mogelijkheden om voorkennis te vergaren, maar de termen als toelatingstoets en loting ontmoedigen velen student of pas afgestudeerde om deze opleiding te gaan doen. Heb je ooit wel eens gekeken naar de opleiding Media en Entertainment Management? Ook bij deze opleiding krijg je veel te maken met journalistiek. Maar wat houdt deze opleiding nu precies in?

De opleiding Media en Entertainment management is een opleiding op het gebied van Management. Je krijgt te maken met veel praktijk maar ook theorie is van belang. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met bedrijfseconomie, strategisch management en beeld en cultuur.

Wanneer je de opleiding afgerond heb kan je gaan werken op verschillende gebieden in de Media en Entertainment branche. Wat dacht je van muziekmanager van je favoriete band? Of misschien wil je wel uitvoerend producent worden van een te gek televisieprogramma? Of webdesigner van die ene website die jij zo leuk vind maar waar nog een aantal dingen beter kunnen die jij wel kunt oplossen? Of wat dacht je van het organiseren van een te gek festival of evenement? Er zijn zoveel dingen te bedenken die je kunt gaan doen.

De opleiding Media en Entertainment management is een vierjarige HBO Bachelor opleiding. De toelatingseisen zijn niet zwaar maar wanneer je het vakkenpakket cultuur en maatschappij hebt is het wel verplicht dat je Economie en/of Management en Organisatie in je pakket hebt zitten. Ook voor MBO studenten met niveau vier is deze opleiding beschikbaar. Wanneer je 21 jaar of ouder bent mag je een toets doen en wanneer je daar voor slaagt ben je ook toegelaten.

De opleiding is op een aantal verschillende scholen te volgen dit zijn

Hogeschool Inholland te Den Haag, Haarlem en Rotterdam
NHTV te Breda
Stenden hogeschool te Leeuwarden

Wanneer je meer wilt weten over de opleiding of wanneer je er aan zit te denken om deze studie te gaan volgen is het handig om een open dag bij te wonen van een van deze onderwijsinstellingen. Ook is het mogelijk om een proefstudeerdag te doen. Dit raad ik aan omdat het handig is om te kijken hoe het allemaal geregeld is op die hogeschool, je ziet hoe de lessen in elkaar zitten en of het echt wat voor jou is. Voor meer informatie raad ik je aan om op de website van de hogescholen te kijken, hier is onder andere actuele informatie te vinden over open dagen en proefstudeerdagen.

Er gaan veel vragen rond over wat je nou precies kunt worden na het afronden van de opleiding. Het antwoord hierop is heel breed. Er zijn een tal van beroepen die uitgevoerd kunnen worden. Hierbij moet je denken aan muziekmanager, evenementenmanager maar ook uitvoerend producent voor een mega hip programma of wat dacht je van webdesigner voor Hyves bijvoorbeeld?

De opleiding is een zeer creatieve opleiding maar vereist ook de enige vaardigheden op het gebied van economie. De toelatingseisen zijn niet zwaar, met alle profielen van de HAVO of VWO wordt je aangenomen alleen met het profieel cultuur en maatschappij is het wel noodzakelijk dat er econonmie of/en management en organisatie in het vakkenpakket zit.

Voor meer informatie kun je kijken op de websites van de hogescholen.