blog placeholder

Voordat je begint te zoeken naar vakantiewerk of seizoensgebonden banen is het belangrijk om te weten waar je moet kijken en welke vaardigheden je nodig hebt om de juiste baan te bemachtigen. 

Voordat je begint te zoeken naar vakantiewerk of seizoensgebonden banen is het belangrijk om te weten waar je moet kijken en welke vaardigheden je nodig hebt om de juiste baan te bemachtigen. Wat de reden ook mogen zijn, of alleen maar wat extra geld om zelf op vakantie te gaan of je wilt echt een vakantiebaan vinden dat je interesse heeft, wij hebben in ieder geval een paar tips hoe je je baan als vakantiekracht vindt.

Wanneer moet je beginnen te zoeken naar vakantiebanen

Vergeet niet als je nog een middelbare school student bent zullen hongerige middelbare scholieren al de vakantiebanen voor je neus wegkapen die beschikbaar zijn in de zomervakantie tot aan de kerstvakantie. Nu je studeert moet je nog steeds bang zijn dat middelbare scholieren alle goede banen voor je neus weg zullen kapen. Het is belangrijk om vroeg te beginnen en op je connecties te vertrouwen en natuurlijk om hulp te zoeken bij een Student uitzendbureau. Zij hebben de juiste banen in hun portefeuille zitten en zullen je gedurende het hele proces van vinden van studenten werk begeleiden.

De vaardigheden die je nodig hebt

Nu je weet wanneer je moet beginnen is het nog steeds belangrijk om te realiseren dat ook al zijn veel werkgevers naarstig op zoek naar vakantiekrachten dat het nog steeds belangrijk is om je te onderscheiden van andere studenten. Wij zullen een aantal vaardigheden opnoemen waarvan we weten waar managers naar op zoek zijn:

Kennis – Werkgevers willen kandidaten die hun producten en diensten goed kennen en nog belangrijker die deze producten en/of diensten ook kunnen verkopen aan klanten. Als je vaak winkelt in een specifieke winkel dan weet je vaak meer dan je denkt over de spullen die ze aanbieden. Dit kan een werkgever interessant vinden omdat ze minder geld / tijd hoeven uit te geven aan training en coaching.

Beschikbaarheid – Managers zijn geneigd te gaan voor kandidaten die flexibel zijn qua werkschema. Daarnaast natuurlijk naar degenen die verantwoordelijk zijn en vooral op tijd zijn. Als je winkel vol staat met klanten heb je waarschijnlijk geen boodschap aan het excuus “ik ben door de wekker heengeslapen.”

Geduld – Dit is een deugd en een enorm belangrijke voor vakantiekrachten. Elke winkel kent wel de nerveuze klant met een enorme to-do list aan spullen die ze nog moet kopen. Laat je werkgever zien dat je juist met dat soort klanten om kan gaan, ook al heb je geen customer service ervaring, met respect en een dienstverlenende instelling. Nu heb je alles wat je nodig hebt om studenten werk te bemachtigen in de vakantie moet je niet vergeten vroeg te beginnen zodat je de meute voor bent en jezelf een prachtige baan kan regelen.