blog placeholder

Thuiswerk beantwoorden van e-mails scam”Thuiswerkers; verdien geld door het lezen van e-mail”? Pas op dat u niet wordt opgelicht!

Er wordt veelvuldig geadverteerd op diverse advertentiesites en via de diverse zoekmachines zijn ze veelvuldig te vinden. Websites die beloven dat je honderden euro’s per dag zou kunnen verdienen. Met het beantwoorden van e-mails. Klopt dat wel allemaal?

Thuiswerk door middel van e-mails verwerken, wordt heel veel aangeboden. Echter, het gaat niet om het verwerken van e-mails, maar het is gewoon een soort van pyramidespel. Eigenlijk zelfs een soort van oplichting.

Geld verdienen op of via het internet?
Natuurlijk is er niets mis mee om wat extra bij te verdienen en natuurlijk kan dat prima op internet. Op internet zijn ook genoeg bedrijven actief die het internet inzetten om efficient te werken en jou de mogelijkheden te geven voor het verdienen van wat extra inkomsten of wellicht voor een interessante baan. Maar wat bijverdienen door op internet te verdienen met bijvoorbeeld adverteren is enorm veel werk voordat je er ook maar iets mee verdient. Natuurlijk door online diensten of producten aan te bieden, maar dan moet je eigenlijk wel je eigen bedrijf hebben. Je kan immers niet zomaar wat aanbieden. Geld verdienen op (via) internet kan ook als je een goede website hebt met veel bezoekers door bijvoorbeeld banners te plaatsen of deel te nemen aan affiliate netwerken. Maar enige kennis van internet en websites maken is echt een vereiste en vooral veel tijd. Het lijkt dus zeer lucratief om te zwichten voor de hoge inkomsten om iets bij te verdienen door het lezen van e-mail, maar pas op voor oplichting.

Wordt u opgelicht?
Er zijn veel sites actief waar je bijvoorbeeld een instructieboek kunt downloaden, tegen betaling, waar alles in staat hoe je je door het beantwoorden van emails geld kunt verdienen. Wat is de truc, doordat jij bv 30 euro hebt betaald voorhet boek heeft de aanbieder van dit “thuiswerk” zijn inkomsten al binnen. En u wordt aangeraden dat ook te gaan doen.

Werkwijze van aanbieder?
Er wordt een eenvoudige informatieve website gemaakt, met bijvoorbeeld een link naar de belastingdienst, om enigzins vertrouwen te wekken en enkele zogenaamde succesverhalen en videoboodschappen van rijke mensen. Tevens kunt u via de site direct, tegen betaling, het informatiepakket downloaden, waarna het zogenaamde geld verdienen direct kan beginnen.Als dit werkelijk zou zijn dan zou heel Nederland gaan thuiswerken! Met de rekenvoorbeelden op de websites zou je al snel veel meer verdienen dan een modaal inkomen. De werkwijze bestaat uit het verspreiden van informatie dat door de aanbieder éénmalig is aangeleverd. De klanten bestaan uit de dezelfde doelgroep als waartoe u behoort, voordat u het pakket koopt en/of heeft gekocht middels een download en betaling van meestal zo’n 30 euro. U wordt verzocht meerdere klanten te werven, per e-mail, om het starterspakket te kopen. Verder wordt u niets geboden. Al met al is het gewoon oplichting.

Juridisch
Dit valt onder een pyramideconstructie en is niet toegestaan. Omdat u hieraan meewerkt om deze pyramide in stand te houden bent u zelf net zo goed bezig met deze oplichting en net zo goed aansprakelijk.Uw opbrengsten worden verkregen uit een criminele actieviteit en kunnen niet voor de belasting opgegeven worden. U krijgt immers ook jaaropgave, want u werkt voor helemaal niemand. Er worden ook geen afdrachten gedaan voor sociale premies, Dat is nou exact te redenen waarom deze aanbieder onbereikbaar is. U bent gewoon uw geld kwijt.