blog placeholder

Een au pair is iemand die een gezin, minimaal een paar dagen per week, helpt bij het verzorgen van de kinderen en het doen van het huishouden. De meeste au pairs zijn meisjes en jonge vrouwen in de leeftijd van 17 tot 27 jaar.

Au pair

Kenmerken au pair:

In de meeste gevallen is een au pair een meisje afkomstig is uit een ander land, dat pas afgestudeerd is of haar studie onderbreekt, die de taal van haar gastland wil leren en die de cultuur van het gastland wil leren kennen. De au pair verblijft meestal ongeveer een half jaar tot één jaar bij één en dezelfde familie keert daarna terug naar studie haar studie of beroepsleven. De au pair is daarom een semi-permanente kinderoppas.

Beloning au pair:

Een au pair heeft meestal geen echt salaris maar ontvangt, in ruil voor haar hulp bij het verzorgen van de kinderen en het doen van het huishouden, gratis kost en inwoning of externe huisvesting en een kleine financiële vergoeding in de vorm van zakgeld.

Au pair

Activiteiten gastgezin:

Het gastgezin van de au pair helpt de au pair normaalgesproken met het leren van de taal en het kennismaken van de cultuur van het gastland door regelmatig met haar te converseren en haar mee te nemen naar sociale activiteiten.

Au pair als fenomeen:
Het verschijnsel au pair is iets van de laatste decennia. Het fenomeen is ontstaan als uitvloeisel van de toenemende internationalisering en de stijgende loonkosten in veel landen waardoor een nanny en een interieurverzorgster voor veel mensen te duur zijn geworden.

Au pair 

Geen seks met au pair:

Ondanks dat een au pair vaak een aantrekkelijke jong volwassen vrouw is die de vrouw des huizes bij al haar taken helpt hoort het verlenen van seksuele diensten niet tot haar takenpakket. Iedere erkende au pair organisatie zal er dan ook heel streng op toezien dat de au pair niet gedwongen wordt tot het verrichten van seksuele werkzaamheden. Dit omdat te voorkomen dat de branche de naam krijgt van een goedkope callgirl organisatie.

Hoe wordt je au pair:

Als je ook zonder kosten een jaartje in een ander land als au pair verblijven om de taal te leren en iets van de cultuur op te steken dan kun je je het beste aanmelden bij een gerenommeerde au pair bemiddelaar. Als je nog vragen hebt betreffende het au pairschap kun je hier heel veel antwoorden vinden.