blog placeholder

Bossing of te wel pesten door de baas

Je zult van D.M.wel gehoord hebben dat Adolf een Narcist is die tot alles in staat is als hij wordt gedwarsboomd. Ik ga er van uit dat het toeval is maar sinds Adolf mijn privé e-mail adres heeft zijn er een paar hele vreemde dingen gebeurt.

Ten eerste was mijn Facebook account vandaag opeens gehacked.

Ten tweede kreeg ik opeens deze twee vreemde berichten op mijn gmail adres binnen van sex dating websites wat nog nooit eerder gebeurd is.

Namelijk dit bericht:

–          Beste Noah,

–          Wij hebben via jouw e-mailadres een aanmelding ontvangen voor Frunniken(punt)nl. Klik op de volgende link om je gratis aanmelding te bevestigen:

–          Aanmelding bevestigen

En dit bericht:
Beste NoahJans, Bevestig alstublieft uw e-mailadres om uw Victoria Milan registratie af te ronden. Klik hier om uw e-mail te bevestigen » Met vriendelijke groet, Victoria Milan Team

Degene die mijn Facebook account heeft gehackt heeft al mijn privé conversaties kunnen lezen waaronder deze: R., toch geen goed voorstel gehad, ik ga daarom vrijdag weer te werk want ik kan me geen rechtszaak veroorloven en wil mijn vrouw niet kwijt.

Hij heeft hier dus uit kunnen vaststellen dat als hij het op een rechtszaak aan laat komen dat ik dan afhaak.

Mocht het deze week dus opeens blijken dat hij het op een rechtszaak aan wil laten komen dan weet je waar dat vandaan komt.

Als hij dat wil dan zal ik dat niet uit de weg gaan want mijn relatie met mijn vrouw staat als een huis en ik heb van twee familieleden en een vriendin de garantie gekregen dat ze me financieel zullen steunen zover als maar nodig is.

Ik wil het zelf natuurlijk deze week het liefst gewoon in mijn voordeel afronden zonder rechtszaak!

N.B. De maandag na dit bewuste weekend bleek inderdaad dat Adolf de onderhandelingen over de financiële afhandeling van de naar aanleiding van de eerste mediation opgestelde beëindigingsovereenkomst opeens getorpedeerd had. Zou het dan toch echt waar zijn dat hij mijn Facebook account gehackt heeft?

*Bossing en mobbing:
De termen mobbing en bossing worden beiden gebruikt om pesten op het werk mee aan te duiden. Er is echter een wezenlijk verschil tussen mobbing en bossing. Met de term mobbing worden namelijk alle vormen van pesten op het werk aangeduid, dus zowel pesten door collega’s als door een leidinggevende. Met de term bossing wordt echter alleen pesten op het werk door een leidinggevende aangeduid.

Bossing:
Het, in de context van pesten op het werk gebruikte woord bossing, is een Duits woord en staat als zodanig niet in de Nederlandse encyclopedie. Voor de exacte betekenis moet je dus een duitse encyclopedie raadplegen. De in Duitse versie van Wikipedia te vinden omschrijving van het woord bossing luidt, vertaald in het Nederlands, als volgt: Bossing staat in de strikte zin voor  “psychologische terreur op de werkplek, met als doel het slachtoffer uit het bedrijf te werken.” In bredere zin betekend bossing een persoon, continu of herhaaldelijk pesten, lastig vallen, kwellen en  kwetsen met het doel om hem geestelijk schade toe te brengen. Het komt het meest voor op school, op het werk, in sportclubs, in het verpleeghuis, in de gevangenis  en op het internet (cyberpesten). Typische bossing handelingen zijn het verspreiden van valse verklaringen van de feiten, het toewijzen van zinloze taken, bedreigingen met geweld, sociaal isolement of constante kritiek op het werk.