blog placeholder

Vorig jaar stond ik voor de keuze welke vervolgopleiding ik nou moest kiezen, en ik heb voor Civiele Techniek gekozen. Omdat dit een onbekende opleiding is leek het me een goed idee om hier een artikel over te schrijven.

Wat is Civiele Techniek?

Civiele Techniek gaat over infrastructuur, dus rivieren, het spoor, de wegen, alle bekabeling in de grond en het riool. Je leert hoe je de infrastructuur moet onderhouden en ontwerpen. Als de opleiding afgerond is kun je ook als uitvoerder aan de slag.

Raakvlakken met Bouwkunde.

Het uitvoer gedeelte van Civiele Techniek komt veel overeen met Bouwkunde. Over het algemeen gaan civiel technici minder precies te werk als bouwkundigen. Maar bij beide opleidingen kun je uitvoerder worden. De grote bouwwerken vormen de raakvlakken tussen de opleidingen, bijvoorbeeld bruggen, tunnels, etc.

Salaris.

Ook een leuk feit is dat van alle HBO opleidingen, Civiele Techniek gemiddeld het op één na hoogste salaris verdient in de eerste twee jaar.

Wat kun je nou doen als je de opleiding afgerond hebt?

Op het moment zoeken vele bedrijven mensen van Civiele Techniek. Dit betekent dat er veel keuze is aan banen. Je kan denken aan Ambtenaar, een bureaubaan, uitvoerder, of iets met ontwerpen.

De opleiding Civiele Techniek heeft een erg breed beroepenveld, is grotendeels een technische opleiding en er is voorlopig werk genoeg voor mensen van deze opleiding. Als deze opleiding je leuk lijkt neem eens een kijkje op een open dag.

Bronnen: flyer Civiele Techniek Saxion Enschede en eigen ervaring