Veel mensen zullen het herkennen: er komt een software update op je werk. En je wordt meteen geconfronteerd met een programma dat onpraktisch is en totaal niet gericht op de gebruiker.
Logica:
Eigenlijk werken de meeste computers heel logisch en ook achter programmeer taal zit heel veel logica. Maar toch zodra je een programma krijgt als medewerker zitten er vaak onnodige handelingen in. En als je vraagt waarom je iets op een bepaalde manier moet doen dan is het antwoord vaak dat men het niet weet, maar dat het eenmaal zo werkt.
Gebruiker:
Het is uiteraard heel simpel gedacht, maar een computerprogramma gebruik je met een bepaald doel. Dus als je een programma gaat ontwikkelen dan zou het logisch moeten zijn om vanuit dit doel te werken. En ook om toekomstige gebruikers te vragen wat zij willen en hoe zij het graag zouden willen.
Communicatie:
Omdat de meeste programmeurs vanuit de computer denken en de meeste gebruikers vanuit hun functie, is het handig om iemand te hebben die beide “talen” spreekt zodat er in overleg een programma gemaakt wordt dat en makkelijk te bouwen is maar bovenal doet wat het moet doen. En eenvoudig te bedienen is door de eindgebruiker.