fiets werk

Steeds meer bedrijven in Nederland stimuleren hun medewerkers om met de fiets naar het werk te komen. Dit doen zij bijvoorbeeld door een speciaal fietsplan op te stellen. Medewerkers worden op deze manier beloond wanneer zij met de fiets naar het werk komen. Woon jij in de buurt van je werk en ga je dagelijks met de auto? Dan kan het zeker het overwegen waard zijn om voortaan de fietst te pakken. Het zijn echter niet alleen bedrijven zelf die mensen stimuleren te fietsen naar hun werk. Ook landelijk wordt er aandacht aan besteed. Zo staat Nederland op donderdag 23 mei in het teken van de ‘Fiets naar je Werk dag’. Met deze campagne wordt extra aandacht gevestigd op de voordelen van fietsen naar je werk. Ben jij benieuwd naar de voordelen van fietsen naar het werk? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Het is beter voor het milieu

Één van de belangrijkste voordelen van fietsen naar het werk is dat goed is voor het milieu. Wanneer heel Nederland massaal op de fiets naar het werk zou gaan, worden er dagelijks heel wat minder autoritten gemaakt. En dit betekent automatisch dat er aanzienlijk minder schadelijke stoffen uitgestoten worden. Auto’s stoten namelijk CO2 uit en dat zorgt er mede voor dat de aarde langzaam maar zeker opwarmt. Om dit tij te keren, moeten er maatregelen genomen worden. Wanneer jij voortaan op de fiets naar jouw werk gaat in plaats van met de auto, draag jij hier jouw steentje aan bij. Natuurlijk heeft het geen zin om dit in je eentje te doen, dus motiveer ook vooral jouw collega’s om op de tweewieler naar het werk te gaan.

Je wordt er fitter van

Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu. Het is natuurlijk ook hartstikke goed voor jezelf. Jij komt namelijk alleen maar meer in beweging wanneer jij dagelijks op de fiets stapt. Je hoeft zodoende niet bang te zijn om aan te komen. Sterker nog, je kunt juist vaker snacken. Jij beweegt dagelijks immers voldoende, waardoor de kilo’s er echt niet snel bij aan zullen komen. Daarnaast bezorgt fietsen naar het werk jou ook nog eens een fitter gevoel. Zo is jouw lichaam op de vroege ochtend al actief geweest. Je bent dus direct goed wakker wanneer jij op je werk verschijnt. Hierdoor merk je snel genoeg dat jij een stuk productiever bent dan toen je nog met de auto ging.

Het hoeft niet veel tijd te kosten

Veel mensen zien fietsen naar hun werk als een probleem. Dit is voornamelijk het geval wanneer zij betrekkelijk ver van hun werk wonen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je veel tijd kwijt om op de fiets naar het werk te gaan. Zo moet jij er ’s ochtends aanzienlijk vroeger uit en ben je ’s avonds een stuk later thuis dan wanneer je met de auto gaat. Toch kun jij tegenwoordig aanzienlijk sneller op jouw werk zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheid om een elektrische fiets aan te schaffen. Deze fietsen beschikken namelijk over een trapondersteuning. Hierdoor kun jij over lange afstand een hogere snelheid bereiken. Met zo’n fiets leg je dus binnen de kortste keren een vrij grote afstand. Hierdoor wordt het ineens wel mogelijk om met de fiets naar jouw werk te gaan, want het kost je gewoonweg minder tijd.

Je bespaart geld door te fietsen

Een elektrische fiets is betrekkelijk duur in de aanschaf. Daarom besluiten veel mensen om toch maar af te zien van de aankoop van zo’n fiets. Besef je echter wel dat je ook het nodige aan geld bespaart wanneer jij voortaan met de fiets naar jouw werk gaat. Waarom? Omdat jij minder de auto pakt. Je verbruikt zodoende minder brandstof en dat betekent natuurlijk dat je automatisch ook minder moet tanken. Je bespaart hierdoor toch al snel een paar tientjes per maand, maar mogelijk valt dit bedrag nog wel veel hoger uit. Jij hebt jouw elektrische fiets dus binnen de kortste keren terugverdiend wanneer jij voortaan de tweewieler pakt om naar jouw werk te gaan!